• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Türk Kızılayı Kars Şube Başkanı Necati Dallı, “Suriye’ye İnsani Yardım Kampanyası Devam Ediyor”

Türk Kızılayı Kars Şube Başkanı Necati Dallı, “Suriye’ye İnsani Yardım Kampanyası Devam Ediyor”
Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, Türk Kızılay'ının 16 Aralık 2015 tarihinde başlattığı Suriye'ye İnsani Yardım Kampanyasının, 16 Ocak...

Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, Türk Kızılay'ının 16 Aralık 2015 tarihinde başlattığı Suriye'ye İnsani Yardım Kampanyasının, 16 Ocak 2016 tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

Dallı, Suriye'ye İnsani Yardım Kampanyası'nın Türk Kızılay'ının yürüttüğü sosyal yardım çalışmaları kapsamında olduğunu ve "Görmezden Gelmeyin " sloganı ile devam ettiğine vurguladı.

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç karışıklıkların her geçen gün daha da derinleştiğini ifade eden Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, bağış yapacak Karslıların 168 Çağrı Merkezinden 7/24 ulaşabileceklerini ve bizzat Kars Şube Başkanlığı'na da başvurabileceklerini hatırlattı.

Dallı, hayırseverlerin yardım yapması için bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılayı Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, Tüm GSM operatörler üzerinden 2868'e, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak bağışta bulunabileceklerini kaydetti.

"UMUDA YOLCULUK EDEN 4 MİLYONDAN FAZLA SURİYELİ KOMŞU ÜLKELERDE, 7 MİLYON SURİYELİ İSE ÜLKE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR"

Komşu ülkede yaşanan çatışmalarda binlerce insan yaşamını yitirdi, milyonlarcası ise ellerinden alınan huzuru başka diyarlarda bulmak için umuda yolculuk ettiğini de açıklamasında belirten Başkan Necati Dallı, "Umuda yolculuk eden 4 milyondan fazla Suriyeli komşu ülkelerde, 7 milyon Suriyeli ise ülke yaşam mücadelesi veriyor. Dünya, Suriye'de yaşanan drama çözüm ararken, Türkiye beş yıldır 2 milyonu aşkın Suriyeli mağdura misafirperverlik ediyor. 100 binden fazla Suriyeli bebek komşunun şefkatli kollarında hayata "merhaba" diyor. Şimdi ülkelerindeki iç karışıklardan kaçan ve ülkemize sığınan Suriyelileri, ağır kış şartları bir kez daha düşündürüyor. Türk Kızılayı da Suriye'de yaşanan insani krize ve ülkemizde kamplar dışında yaşayan Suriyelilerin durumuna kamuoyunda dikkat çekmek, farkındalığı arttırmak ve yaklaşan kış koşullarını da dikkate alarak insani yardım operasyonuna destek sağlayabilmek amacıyla bir yardım kampanyasını hayata geçiriyor. "Görmezden Gelmeyin" sloganıyla başlatacağımız yardım kampanyası ile savaş mağdurlarının acil ihtiyaçlarını karşılayacak, yardımsevenler ile mağdurlar arasında köprü olacağız" dedi.

TÜRK KIZILAYI "SAVAŞ MAĞDURU SURİYELİLER İÇİN YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNUYOR"

Savaş mağduru Suriyeliler içinde çağrıda bulunan Necati Dallı, "Savaş mağduru Suriyeliler için yardım çağrısında bulunduğumuz bu kampanyanın hedefine ulaşabilmesinde sizlerin vereceği destek, hayati önem taşımaktadır. Bu soğuk kış günlerinde Kızılay'a desteğiniz sayesinde binlerce Suriyeli aile, onları ısıtacak bir battaniyeye karınlarını doyurabilecek sıcak bir yemeğe kavuşabilecekler. Bu kampanya özelinde Türk Kızılayı ile bir kez daha işbirliği içinde bulunmanız, yardım spotlarımızın kamuoyuna ulaşmasına destek vermeniz, kampanyamızı yazılı, görsel ve sosyal medyadaki takipçilerinize duyurmanız ve onları kampanyaya destek veremeye davet etmeniz çalışmalarımız açısından büyük önem taşıyacaktır. Türk Kızılayı'nı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, gerek kampanyamıza katılımınız gerekse de kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında tanıtım desteğiniz için şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim