• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Türk Kadınları Konseyi’nden, Ruslar’a Dostluk Ziyareti

Türk Kadınları Konseyi’nden, Ruslar’a Dostluk Ziyareti
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Antalya Şube Başkanı Tülay Ersoy ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina...

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Antalya Şube Başkanı Tülay Ersoy ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı'yı ziyaret etti.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Antalya Şube Başkanı Tülay Ersoy ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı'yı ziyaret ederek, iki ülke arasındaki gerilimin sona ermesi için dostluk pastası kestiler.

Ziyarette konuşan Tülay Ersoy, Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin 1959 yılında Ankara'da kurulduğunu ifade ederek, bir çok şube ile hizmet verdiğini kaydetti. Ersoy, derneğin amacının kadınların maddi ve manevi kalkınmasında dayanışmayı sağlamak olduğunun altını çizdi.

Kardeş dernek olarak projeler yapacaklarını kaydeden Ersoy, " Birlikte bazı çocukların eğitimine, ev hanımlarına meslek edindirmeye kadar genel bir proje hazırlıyoruz. İnşallah güzellik ve iyiliklerin yaşanmasına vesile oluruz. Türkiye'de kardeşlerimizle el ele, gönül gönüle yaşıyoruz. Umarım bu sesimiz duyulur ve gerginlik sona erer" diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİMİZ VAR"

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Antalya Şubesi ile işbirliği yapma konusunda karar aldıklarını belirten İrina Balcı, " Aramızda ne gibi konularda işbirliği olabilir onu tamamını görüşeceğiz. Biz dernek olarak Antalya'daki yaşayan Rus ve Türk vatandaşlar için projeler organize ediyoruz. Antalya'da yaşamaktan çok mutluyuz. Bu projelerin dünyaya barış ve sevgi getirmesine katkı sağlayacak" dedi.

"YENİ YILDA GERGİNLİK BİTSİN"

Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğinin biran önce sonlanmasını isteyen Balcı," Bunu Antalya'da ve Türkiye'de yaşayan Ruslar istiyor. Ruslar şuanda her şeyi unutup, yılbaşına kutlaması ile ilgili konuşuyorlar. Yeni yıl inşallah bize başarılı ve güzel bir sene getirecek. İki ülke arasında kriz sona erecek" şeklinde konuştu.

Türk Kadınları Konseyi’nden, Ruslar’a Dostluk Ziyareti

Türk Kadınları Konseyi’nden, Ruslar’a Dostluk Ziyareti

Türk Kadınları Konseyi’nden, Ruslar’a Dostluk Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim