• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Türk Kadınları Birliği Kulu Şubesi’nden Resepsiyon

Türk Kadınları Birliği Kulu Şubesi’nden Resepsiyon
Konya'nın Kulu ilçesinde Türk Kadınları Birliği Kulu Şubesi tarafından "Benim Hikayem-Erken Zorlu ve Düzenlenmiş Evliliklerle Mücadele İçin Sözlü...

Konya'nın Kulu ilçesinde Türk Kadınları Birliği Kulu Şubesi tarafından "Benim Hikayem-Erken Zorlu ve Düzenlenmiş Evliliklerle Mücadele İçin Sözlü Tarih Çalışması" projesi kapsamında "Benim Hikayem" kitabının tanıtımı için resepsiyon verildi.

Resepsiyona, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Norveş Büyükelçisi Janis Born Kanavin, Türk Kadınları Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, Genel Koordinatör Sevna Somuncuoğlu, Kulu Türk Kadınları Birliği Şube Başkanı Yasemin Yılmaz, Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Dr. Murat Tütüncü ve dernek üyeleri ile davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kulu Türk Kadınları Birliği Şube Başkanı Yasemin Yılmaz, Ankara'daki terör saldırısından dolayı derin üzüntü içerisinde olduğunu söyledi. Türk Kadınları Genel Merkezi önderliğinde Norveç Krallığı Büyükelçiliğinin destek ve katkılarıyla sürdürülen "Benim Hikayem-Erken Zorlu ve Düzenlenmiş Evliliklerle Mücadele İçin Sözlü Tarih Çalışması" isimli projelerini tamamladıklarını kaydeden Yılmaz, bugün projelerinin ürünü olan "Benim Hikayem" adlı kitabın tanıtımı için bir araya geldiklerini ifade etti.

Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı da, Ankara'daki terör saldırısı sonucu acılarının büyük olduğunu söyleyerek, patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Türk Kadınları Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman da, acıyla konuşmasına başladığını belirterek, "Acının üstesinden biz kadınlar olarak nasıl gelineceğini söylemek isterim. Biz kadınlar sorunları çözerek bize ihtiyacı olan herkesin kadınlı, erkekli yanında olarak bu ülkenin geleceğine el koyarak, orada söz sahibi olmaya çalışarak ve eşitliği sağlayasıya kadar mücadelelerimizin süreceğini, yüksek sesle dile getirerek acılarımızın üstesinden gelebileceğimizi söylemek istiyorum. İnsan olduğumuzu unutmadan bizi yıldırmaya korkutmaya çalışana karşı durarak birlikte güçle destekle azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Norveş Büyükelçisi Janis Born Kanavin ise, Ankara'daki patlamada Türk halkının acılarını paylaştığını söyleyerek, "Şu an sizinle olmaktan çok mutluyum. Sizin gücünüz aynı zamanda benim umudum. Taziye dileklerinizi paylaşıyorum. Mücadele edenlerin başarılı olmasını umut ediyorum. Bu yapılan projeyi destekliyorum. Şu anda Norveç'e çok sayıda sığınmacı geliyor. Bu sığınmacılar sadece Konya'dan değil Konya harici yerlerden de geliyorlar. Çoğu sığınmacılar arasında erken yaşta evlendirilmiş kimseler var. Fakat bu durum bizi son derece zorluyor. 15 yaşında bir kızın korku içinde ağlaması bizi gerçekten çok zorluyor. Norveç yasalarına göre bu yaşta bir evlilik olamaz. Bir taraftan da doğru olanını da yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından konuklar kokteyle geçilerek, tanıtımı yapılan kitap dağıtıldı.

Türk Kadınları Birliği Kulu Şubesi’nden Resepsiyon

Türk Kadınları Birliği Kulu Şubesi’nden Resepsiyon

Türk Kadınları Birliği Kulu Şubesi’nden Resepsiyon

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim