• BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Türk-iş’ten İmza Kampanyası

Türk-iş’ten İmza Kampanyası
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Muş İl Temsilciliği; kiralık işçilik ve kuralsız, güvencesiz çalışmaya karşı imza kampanyası...

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Muş İl Temsilciliği; kiralık işçilik ve kuralsız, güvencesiz çalışmaya karşı imza kampanyası başlattı.

Muş Şeker Fabrikası'nda düzenlenen imza kampanyasına TÜRK-İŞ Muş Temsilcisi Fikret Sancar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda işçi katıldı. Muş'ta toplanan imzaların önce TÜRK-İŞ bölge temsilciliklerine ve daha sonra TBMM ile Başbakanlığa gönderileceğini belirten Muş İl Temsilcisi Fikret Sancar, kiralık işçiliğe son verilmesini umutla beklediklerini söyledi. TBMM gündeminde, kiralık işçi çalıştırma hakkında bir yasa bulunduğunu ifade eden Sancar, "TÜRK-İŞ Konfederasyonu tarafından yaşanabilecek sıkıntılar hakkında kamuoyu aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Bu yasanın taşeron sisteminden de beter bir uygulama olduğu, bunun gündeme alınmaması gerektiği yolunda talepler kabul görmemiş ve konu meclis gündemine getirilmiştir. Gerçekleşmesi halinde taşeron sistemi aranacak hale gelecektir. Bu durum bir zamanlar ilimize Kulp'tan gelen işçilerin belediye önünde günlük iş beklemeleri gibi bir durum olacaktır. İşverene kolaylık anlamı taşıyan yasa, işçilere karşı net bir negatif ayırım olacaktır" dedi.

Hükümet yetkililerinin bazı taşeron işçilerinin kadroya alınacağını hatırlatan Sancar, "TÜRK-İŞ olarak, bu düzenleme yapılırken kadroya alınacak işçilerin kapsamının genişletilmesinin gerekliliğini, güvenlik, yemek, servis gibi yardımcı işlerde çalışan taşeron işçilerin de kadroya alınmasını talep etmiştik. Bu işçilerimiz de asıl işi yapan işçilere yardımcı oluyor. Bu yasa kapsamında bunlara da kadro verilmesi lazım. Bütün taşeronlar aynı çatı altında aracılar olmadan da çalıştırılabilir ve devletin burada kaybı da olmaz. Kamuda 5 ay 29 gün çalışan, üstelik 20-30 yıldır bu şekilde geçimini sağlayan işçilerimiz var. Taşeron işçiler kadroya geçirilirken bu arkadaşlarımızı dışarıda bırakmak uygun olmayacak, bu işçiler de kadroya alınmalıdır. Bu konuda da geçici işçilerin beklentileri mart ayında meclis çalışmalarında olacaktır. Bir taraftan asıl işi yapan taşeron elemanı kadroya alınırken, 30 yıldır asıl işi yapan geçici işçi dışarıda bırakılması düşünülemez" ifadelerini kullandı.

Kıdem tazminatının TÜRK-İŞ genel kurulunda kırmızı çizgi olarak belirtildiğini ifade eden Sancar, "Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de TÜRK-İŞ temsilciliği olarak konuya dikkati çekmek ve rahatsızlığımızı belirtmek amacı ile birleşenlerimiz ile birlikte imza kampanyası düzenlemiş bulunuyoruz. Bölge temsilcilerimiz vasıtası ile yetkili makamlara ulaştırılacak imzalar için halkımızdan da destek bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki bu ülkenin gelişmesinde emek sınıfının gayreti ve fedakarlığı önemli bir faktördür" şeklinde konuştu.

Türk-iş’ten İmza Kampanyası

Türk-iş’ten İmza Kampanyası

Türk-iş’ten İmza Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim