• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Türk İslam sanatları Bakü’de

Türk İslam sanatları Bakü’de
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nın (BUSMEK) Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte organize ettiği Türk İslam Sanatları Sergisi,...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nın (BUSMEK) Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte organize ettiği Türk İslam Sanatları Sergisi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ziyaretlere açıldı.

Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi'nde açılan sergi ilgi gördü. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander, Yunus Emre Enstitüsü Bakü Müdürü Cihan Özdemir, BUSMEK Genel Koordinatörü Eyüp Arda ve Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi Rektörü Ömer Eldarov'un ev sahipliği yaptığı serginin açılışına, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganira Paşayeva ve KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Arca Turganer de katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander, yaptığı konuşmada, Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerine işaret etti. İki ülke arasındaki münasebetlerin sağlam temeller üzerine dayandığını belirten Kander, Türkiye ile Azerbaycan arasında var olan temasların kardeşlik esası üzerinde her geçen gün artarak devam ettiğini vurguladı.

Yunus Emre Enstitüsü Bakü Müdürü Cihan Özdemir ise, Türk İslam Sanatları Sergisi'nin "bir millet iki devlet" ifadesinden ilham aldığını ve ülkeler arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediğini söyledi.

Milletvekili Ganira Paşayeva da, Türkiye ile olan ilişkilerin geliştirilmesini dileyerek, Türk İslam sanatları üzerine bir serginin Bakü'de açılmasını "büyük bir kıymet" olarak yorumladı.

Konuşmaların ardından protokol mensupları ve davetliler sergiyi gezdi. BUSMEK kursiyerlerinin ürünlerinin yer aldığı sergide çini, ipek halı dokuma, minyatür ve hüsnühat eserlerine yer veriliyor. 22 Nisan Pazar gününe kadar gezilebilecek sergide, muhtelif tarz ve tekniklerle yapılmış 80'den fazla sanat eseri bulunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim