• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: “Taşeronun bu sene biteceğinden umutluyum”

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: “Taşeronun bu sene biteceğinden umutluyum”
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, taşeron işçi sorununun yıl sonuna kadar çözüleceğinden umutlu olduğunu belirterek, "Ama işçilik işi yapanın...

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, taşeron işçi sorununun yıl sonuna kadar çözüleceğinden umutlu olduğunu belirterek, "Ama işçilik işi yapanın işçi, memurluk işi yapanın memur olması gerekiyor. Bizim Türk-İş olarak talebimiz bu" dedi.

Atalay, Demiryol - İş Sendikası Adana Şube Başkanlığını ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Atalay, taşeron işçi sorunuyla ilgili olarak, "Taşeronun yıl sonuna kadar biteceğini kamuoyu biliyor. 1 milyona yakın ailesiyle birlikte 5 milyon civarında büyük bir kitle var. Bunların sıkıntıları devam ediyor. Bu sene bitmeden bu sıkıntıların çözüleceğiyle ilgili bütün devlet yetkilileri açıklamalar yapıyor. Ben de bu konudan çok umutluyum. Yıl sonuna kadar taşeronun biteceği kanaatindeyim. Ama biterken işçilik işi yapanın işçi, memurluk işi yapanın memur olması gerekiyor. Bizim Türk-İş olarak talebimiz bu" diye konuştu.

"Taşeronlular, sosyal haklardan mahrum kişiler"

Taşeron sorununa önceki yıllarda devletin kendisinin şirket kurup insanları orada çalıştırdığından bahseden Atalay, "Taşeron dışında bir çalışmanın boyutunu bilmememize rağmen devlet bir şirket kurup onun altında çalışacaklar diye bir kanaat var Türkiye'de bunu biliyoruz. Devlet taşeron olmuş bunun bir özelliği yok. Bunu düşünüyorlarsa bundan vazgeçsinler. Taşeron işçiler iş yerine giderken huzurlu gitsinler. Bunlar kıdem tazminatından, sosyal haklardan mahrum kişiler. İnşallah sorunlar çözülecek" ifadelerini kullandı.

Şırnak'taki kömür madeninde 7 işçinin hayatını kaybettiği kazaya da değinen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şunları kaydetti:

"Son 8 ayda bin 338 arkadaşımız iş cinayeti ve iş kazasına kurban gitti. İnsanlar Şırnak'ta canlarıyla bedel ödediler. Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü diye bir kurum var Türkiye'de. Bu kurumun görevi kömür ocaklarını kontrol etmek. Türkiye'de 12 civarında ilde kömür var. Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü taşra teşkilatını kurup buralarda işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili bir yetkili, bir maden mühendisi ve bir jeoloji mühendisi arkadaşlarla bu kazaların önüne geçebiliriz."

Düzenlenen toplantıya Demiryol-İş Sendikası üyeleri katıldı.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: “Taşeronun bu sene biteceğinden umutluyum”

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: “Taşeronun bu sene biteceğinden umutluyum”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim