• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Türk iş adamlarına 'terörist' muamelesi iddiası

Türk iş adamlarına 'terörist' muamelesi iddiası
Ticaret ve seyahat için Tayland'a giden Aydınlı 2 iş adamı, transit geçiş yaptıkları Singapur ve Tayland havaalanlarında terörist muamelesi gördüklerini...

Ticaret ve seyahat için Tayland'a giden Aydınlı 2 iş adamı, transit geçiş yaptıkları Singapur ve Tayland havaalanlarında terörist muamelesi gördüklerini savundu. Türk pasaportunu gören Singapur polisinin kendilerini saatlerce sorguladığını, parmak izlerini aldıklarını ve gözlerinin fotoğrafını dahi çektiklerini belirten iş adamları, "Türk vatandaşı olduğumuz için bize terörist muamelesi yapıldı." dedi.

Psikolojik baskı gördüklerini söyleyen iş adamı Hüsnü Çankaya, sadece Türk vatandaşı ve Müslüman oldukları için terörist muamelesi gördüklerini vurguladı.

Birçok ülke gezdiğini ancak ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını ifade eden Çankaya, bu uygulama için gerekenin yapılması gerektiğini söyledi.

Singapur Havaalanı'nda cep telefonuyla az da olsa gizli çekim yapan Çankaya, reklamcı Merter Çelik'le yaşadıklarını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) anlattı. Hong Kong'a hem ticaret hem de gezi için gittiklerini belirten Çankaya, şunları kaydetti: "Türkiye'den Singapur havayoluyla uçtuk. Singapur'da indik. Ben iş adamıyım Nazilli de. Hem iş, hem ticari hem 10 günlük gezi düşündük. Singapur Havaalanı'nda indiğimizde bize terörist muamelesi yaptılar. Herkes pasaport kontrolünden geçerken, bizim Türk pasaportlara sıra gelince kendi aralarında bir şeyler görüştü polisler. Bizi 2 kişi aldılar başka bir birime götürdüler. Biz 1 saate yakın bekledik. Giderken 50-60 kişi Türk vardı yanı şekilde onları da aldılar, onları da sorgudan geçirdiler.

'SİZİN ORADA IŞİD VAR, BURADA DA PATLATIYORLAR'

Bekledikten sonra neden diye sorduğumuzda, siz Türk'sünüz, Müslümansınız, siz teröristsiniz, o yüzden sizi, Suriye vatandaşı, Irak vatandaşı İran vatandaşlarına bu şekilde aratıyoruz. Terör, terör diyorlar, teröristsiniz diyorlar resmen bize. Ondan sonra bize izin çıktı. Uçakla oradan Tayland Phuket'e uçtuk. Orada da aynı şekilde sıraya girdik. Yine aynı şekilde pasaport kontrolünde aynı muameleyi gördük. 5. dünya ülkesi mi, desem ne desem. Burada bizi yine sorguladılar. Dönüş biletimiz Singapur olmasına rağmen bize zorla uçak bileti aldırdılar. Bavullarımızı incelediler. "Neden bize bunu yapıyorsunuz?" diye sorduğumuz yetkililer, "siz Müslümansınız, siz Türk'sünüz. Sizin orada IŞİD var. Burada da kendini patlatıyor" diyerek, bizi orada aşağıladılar. Yanımdaki arkadaş İngilizceyi biliyordu, ben bilmiyordum. Şirin görünmeye çalıştık hep." dedi.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINI TERÖRİST OLARAK BİLİYORLAR'

Phuket'e ticaret yapmak için örnek olarak akülü kaykay aldıklarını ancak Singapur Havaalanı'nda bunları geçirmek için de çok uğraştıklarını, cihazların bataryalarını havaalanından geçiremediklerini belirten Çankaya, şu ifadeleri kullandı: "Dönüş için yine Singapur'a geldiğimizde yine aynı muameleyle karşılaştık. Hani deniyordu ya, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, tüm dünya bizi biliyor. Evet biliyor ama terörist olarak biliyorlar bizi. Bizi şiddetli sorguya aldılar. Biz her şeyimiz ibraz ettiğimiz halde ayrı ayrı sorgudan geçtik. Ayrı ayrı sorguya çektiler. Bizim parmak izlerimiz alındı, gözlerimizden fotoğraf çektiler türlü rezaleti yaşadık. Acaba biz tatile mi geziye mi gittik yoksa terörist muamelesi görmek için mi gittik anlayamadık. Bu durumların böyle olmasından şikayetçiyiz, bununla ilgili gereğinin yapılması lazım. Türk pasaportunu gösterdiğiniz anda, "Come come" diyor, sorgudan geçiriyorlar. Ben ömrümde ilk kez böyle bir şey yaşadım. O kadar ülke gezdim, yanımızda ABD vatandaşı vardı. O sallana sallana geçti ama biz geçemedik. "Türk, Suriye, Irak ve İran vatandaşlarına bu şekilde davranıyoruz" dediler. Bizim suçumuz Müslüman olmak, Türk olmak. Bize resmen IŞİD'i destekliyorsunuz dediler. Sakalım da olsa tamamen orada kalacaktır."

Türk iş adamlarına 'terörist' muamelesi iddiası

Türk iş adamlarına 'terörist' muamelesi iddiası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim