• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Türk İş Adamları Moritanya’ya Uzandı

Türk İş Adamları Moritanya’ya Uzandı
Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz...

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz başkanlığında Moritanya'ya düzenlenen ticari gezide. Türk iş adamları iş bağlantıları kurdu.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), yeni iş ve yatırım imkanlarının oluşturulması ve pazar payının artırılması amacıyla 8-10 Aralık 2015 tarihlerinde Moritanya'nın başkenti Nouakchott'ya iş adamları heyetiyle bir gezi düzenledi. AKİB'e bağlı Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz başkanlığında gerçekleştirilen heyete, hububat, su ürünleri, unlu mamuller, makine aksam ve parçaları, plastik borular, elektrik-elektronik, demir çelik, inşaat malzemeleri, halı, kimya sektörlerinde faaliyet gösteren 36 firma temsilcisi katıldı.

İş Forumu'nda ve ardından gerçekleşen ikili görüşmelerde Türk heyeti, Moritanyalı iş adamları ve iş kadınları ile tanışma imkanı yakaladı. Moritanya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Sid Ahmed Ould Raiss, Moritanya Tarım Bakanı Naha Mint Hamdi, Moritanya Çalışma Bakanı Yardımcısı M. Lafdal Ould Betah, Moritanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohamedou Mahmoud, Moritanya Türk İşadamları Derneği Başkanı M. Kane Yemane ve Moritanya Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mehmet Bilir'in de katıldığı iş forumunda konuşan heyet başkanı Ali Can Yamanyılmaz, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için fırsatların değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Raiss de yaptığı konuşmada, Müslüman bir ülke olan Türkiye'yi ülkeleri için dost bir devlet olarak gördüklerini ve bu dostluğun iki ülke arasındaki ticari ilişkilere de yansımasını temenni ettiklerini dile getirdi. Forumda, Türk heyetindeki iş adamları, yerel işadamları ile verimli iş görüşmeleri gerçekleştirerek sağlam iş bağlantıları kurdular. İş forumunun sonunda heyet başkanı Yamanyılmaz, Bakan Raiss'e hediye takdim etti.

Türk heyeti, gezide Moritanya Başbakanı Yahya Veled Hademin ile de bir araya geldi. Moritanya Başbakanı ile görüşmeye, Tarım Bakanı Hamdi ve Ekonomi Bakanı Raiss de katıldı. Görüşmede, Başbakan iki ülke arasındaki hem ticari hem de dostluk ilişkilerinin gelişmesi yönünde temennilerde bulundu. Bu görüşmenin ardından Moritanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohamedou Mahmoud'u da ziyaret eden heyet, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüşlerini dile getirdi.

Türk İş Adamları Moritanya’ya Uzandı

Türk İş Adamları Moritanya’ya Uzandı

Türk İş Adamları Moritanya’ya Uzandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim