• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Türk Heyeti Azerbaycan’ın Konuğu Oldu

Türk Heyeti Azerbaycan’ın Konuğu Oldu
Kafkasya ve Türki Cumhuriyetler bölgesinde ciddi atılımlar ve yatırımlar yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, eğitim ağını Azerbaycan'la yaptığı...

Kafkasya ve Türki Cumhuriyetler bölgesinde ciddi atılımlar ve yatırımlar yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, eğitim ağını Azerbaycan'la yaptığı iş birliği ile genişletmeye devam ediyor.

Öğrencilerine uluslararası alanda çift diploma ve Erasmus imkanı veren İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi son olarak Azerbaycan ile iş birliğine imza attı. Bakü Devlet Üniversitesi, Odlar Yurdu Üniversitesi, liseler, Azerbaycan Bakü Konseyi ve Azerbaycan Türk Elçiliği ile gerçekleştirilen ziyaretler sonrasında, yapılacak işbirliğinin ilk adımları atıldı. Üniversiteler ile çift diploma, Erasmus, yüksek lisans programları konusunda anlaşmaya varıldı. Liselerde ise yapılan görüşmelerde, hem öğrencilerin hem de rehber öğretmenlerin eğitimine destek olacak planlamalar ve çalışmalar üzerinde duruldu.

AKADEMİSYENLERDEN ORTAK PROJE VURGUSU

Bakü Devlet Üniversitesi (BDU) Gazetecilik Teorisi ve Pratiği Bölüm Başkanı Prof. Cahangir Mammadli, Gazetecilik Fakültesi Bilimsel Çalışmalardan sorumlu Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevinç Aliyeva, Radyo ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aynur Kerimova ve Televizyon ve Radyo Stüdyosu Yönetmeni Leyla Reşit ile görüşmeler yapıldı. Akademisyenler, gelecekte fakültelerin daha yoğun ve etkin faaliyet göstermeleri için ortak program ve projelerin hazırlanmasının önemini vurgularken, BDU Gazetecilik Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz, "Medya ve Yeni Medyanın Toplumlara Etkisi" konulu bir seminer verdi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi heyetinin bir sonraki durağı, Azerbaycan Basın Konseyi oldu. Burada "Bilgi Toplumunun Gelişiminde Medyanın Rolü" konulu bir konferans düzenlendi. Basın Konseyi Başkanı ve Milletvekili Eflatun Amaşov, konuklara, rehberlik ettiği kurumun misyonu, alınan tedbirler ve perspektif planları hakkında bilgiler vererek, Türkiye ile tecrübe alışverişinin önemine dikkat çekti. Azerbaycan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu belirten Amaşov, Azerbaycan'la ilgili gerçeklerin dünyaya ulaştırılmasında kardeş ülkenin önemine işaret etti. Küresel Kariyer Enstitüsü Direktörü Orhan Hasanoğlu, başkanlığını yaptığı kurumun, Azerbaycan medyası ile faaliyetlerinin sürekli olacağını ifade ederek, temsil ettiği enstitünün dünyanın çeşitli ülkelerinde etkinlikler yaptığını, Azerbaycan'da gerçekleştirilen programın özelliğininse büyük değere sahip olduğunu ifade etti.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Gülhan Karaca ise iki ülke arasındaki uluslararası iş birliğinin önemini anlattı. "Yeni Azerbaycan" gazetesinin Yazı İşleri Müdürü ve Milletvekili Hikmet Babaoğlu, "Bir Millet, İki Devlet" olan Azerbaycan ve Türkiye'nin, milli güvenliklerinin özdeşlik teşkil ettiğini ve bu tip ziyaretlerin önemli olduğunu belitti.

Türk Heyeti Azerbaycan’ın Konuğu Oldu

Türk Heyeti Azerbaycan’ın Konuğu Oldu

Türk Heyeti Azerbaycan’ın Konuğu Oldu

Türk Heyeti Azerbaycan’ın Konuğu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim