• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Türk Hekimleri Bilgi Ve Becerilerini Azeri Hekimlerle Paylaştı

Türk Hekimleri Bilgi Ve Becerilerini Azeri Hekimlerle Paylaştı
Numune hastanesi, sağlık alanında eğitim programları kapsamında TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Azerbaycan'dan gelen 9 hekime yaklaşık 3 ay...

Numune hastanesi, sağlık alanında eğitim programları kapsamında TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Azerbaycan'dan gelen 9 hekime yaklaşık 3 ay eğitim verdi. Verilen eğitim sonunda hekimler sertifika aldı. TİKA, Orta Asya ve Kafkasya Daire Başkanı Ali Özgün Öztürk'ün de katıldığı bir program gerçekleşti.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Numune Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, "Türkiye son yıllarda sağlık alanında hasta hizmeti yanında tıp eğitimi alanında da gerçekten büyük ilerleme kaydetti. Bu konuda elde ettiği tecrübeyi, bilgi, beceriyi başta dost ve kardeş ülkeler olmak üzere dünyanın pek çok ülkesiyle paylaşıyor. Bu bazen TİKA organizasyonlarıyla bazen Sağlık Bakanlığımızın diğer ülkenin yetkilileriyle yaptığı iş birlikleri çerçevesinde gerçekleşiyor" dedi.

AZERİ HEKİMLER MEZUN OLDU

Prof. Dr. Zengin, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve Azerbaycan başta olmak üzere çok yakın bir iş birliği olduğunun altını çizerek "Bu şekilde Azerbaycan'dan 9 hekim arkadaşımızın mezuniyet sonrası kendi uzmanlık alanlarında ülkemizde ağırladık. Yaklaşık ülkemizde 3 aylık bir eğitim süresi içinde 9 arkadaşımızın tıp öğrencilerinden bilgi becerilerini, tıp eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla misafirlerimiz oldu" diye konuştu.

Azerbaycan'dan eğitim almak için gelen doktorlara hocaların her türlü bilgi paylaşımında bulunduklarını, yapmaları gereken her şeyi yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Zengin, şunları kaydetti:

"Tabi bu şekilde bir paylaşımın parçası olmaktan biz mutluluk duyuyoruz. Numune Hastanesi, 45 tıp branşında hizmet veriyor ve 33 tıp branşında da uzmanlık eğitimi veriyor. Gerçekten bu akademik kapasiteyi bu amaçla, bilgi paylaşımı amacıyla gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem bu işbirlikleri bu bilgi paylaşımları artarak devam edecektir."

Azeri hekimler, Türkiye'de bulunduklar zaman içerisinde hocalarının kendileriyle ilgilenmelerinden çok memnun kaldıklarını çok mutlu olduklarını, bu sürecin kendileri için çok verimli geçtiğini ifade etti.

Türk Hekimleri Bilgi Ve Becerilerini Azeri Hekimlerle Paylaştı

Türk Hekimleri Bilgi Ve Becerilerini Azeri Hekimlerle Paylaştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim