• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Türk Hava Yolları İle Vısıtbrıtaın Arasında Ortak Proje

Türk Hava Yolları İle Vısıtbrıtaın Arasında Ortak Proje
Türk Hava Yolları (THY) ve VisitBritain, Birleşik Krallığı 2016 yılının "hit" destinasyonu yapmak için ortak bir projeye imza attı.

Türk Hava Yolları (THY) ve VisitBritain, Birleşik Krallığı 2016 yılının "hit" destinasyonu yapmak için ortak bir projeye imza attı. İngiltere Birleşik Krallığı'nı 2016 yılı "Hit" destinasyonu yapmaya hazırlanan kampanyanın ilk hedefi, İngiltere'ye Hindistan ve Körfez bölgesinden turist çekmek.

İstanbul Birleşik Krallık Konsolosluğu'nda gerçekleştirilen toplantıya THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, VisitBritain İcra Kurulu Başkanı Sally Balcombe ve Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore katıldı. İngiltere'nin turizm ihracat değerini artırmak ve bu doğrultuda seyahat ekonomisini geliştirmek suretiyle ülkenin küresel platformdaki profilini yükselterek ulusal turizm ajansının stratejik bir organı olarak hizmet veren VisitBritain ve hâlihazırda 113 ülkede 284 noktaya uçan, Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları arasında turizm anlamında önemli bir işbirliği hayata geçirildi. Bugün gerçekleştirilen global pazarlama anlaşmasıyla birlikte taraflar İngiltere'ye küresel taşıyıcının Birleşik Krallık'ta uçuş sağladığı beş bölgesel geçit Manchester, Birmingham, Edinburgh ve Londra'dan da Heathrow and Gatwick üzerinden daha fazla uluslararası yolcu çekmeyi hedefliyor. Kampanya bu yıl Hindistan odaklı belirlenerek, Ocak ayının sonlarında iyi planlanmış bir ücret kampanyasını faaliyete geçiriyor.

Düzenlenen toplantıda yapılan anlaşma hakkında bilgi veren THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, "Birleşik Krallık tanıtım ofisi dünyanın saygıdeğer, en çok bilinen ve başarılı ofislerinden bir tanesi. Biz çok iyi bir marka birlikteliği olduğunu düşünüyoruz. Türk Hava Yolları dünyanın sayılı hava yollarından bir tanesi. Dolayısıyla Birleşik Krallık tanıtım ofisi ile Türk Hava Yolları'nın yan yana gelmesi güzel bir eşleştirme. Türk Hava Yolları, özellikle İngiltere ve Türkiye dünyada tarihi geçmişi olan iki ülke. Biz bu iki ülke arasında dış ticaret rakamlarını, hem de var olan yolcu trafiğini hem Türkiye'de hem de tüm dünyada artırma niyetindeyiz. Sayın büyükelçime buraya geldiği için ve projeye destek verdiği için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

VisitBritain İcra Kurulu Başkanı Sally Balcombe ise, Türk Hava Yolları'nın genç bir kitleye sahip olduğunu belirterek, "Türk Hava Yolları'nın hizmet verdiği ülkelerde, pazarlarda genç nüfus giderek artmaya devam ediyor. Dolasıyla biz bu hedeflere ulaşmak için Türk Hava Yolları ile bu ortaklığı gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Ekim ayında Londra'da Barones Lady Neville-Rolfe tarafından resmen duyurulan 1 yıl süreli anlaşma ile VisitBritain ve Türk Hava Yolları hayata geçirdikleri uluslararası işbirliği sayesinde Britanya'yı nelerin "büyük" kıldığına dair Asya ve Orta Doğu'dan çok sayıda ziyaretçiye ilham kaynağı olup, bayrak taşıyıcı havayolunun ülkedeki mevcut destinasyonları üzerinden Birleşik Krallığın tüm ulus ve bölgelerini keşfetme olanağı tanıyor. Kampanya bu yıl Hindistan'ı odak belirleyerek, Ocak ayının sonlarında iyi planlanmış bir ücret kampanyasını faaliyete geçiriyor. Kampanyanın bu süreci, Körfez Bölgesi'nde geçtiğimiz Kasım ayından Aralık ayına dek sürmüş, 12 milyon kullanıcı sayısına ulaşmış dijital bir tanıtım kampanyasını içeren ve başarıyla tamamlanmış ilk etabın devamı niteliğinde. Sayıca en fazla ülkeye uçma özelliğiyle rakiplerinden ayrılan, dünyanın 7. büyük havayolu şirketi ve son beş yıldır ise Avrupa'nın en iyisi seçilen Türk Hava Yolları için ulusal bir turist portalı ile küresel bir işbirliğine imza atmak bir ilki teşkil ediyor.

Türk Hava Yolları İle Vısıtbrıtaın Arasında Ortak Proje

Türk Hava Yolları İle Vısıtbrıtaın Arasında Ortak Proje

Türk Hava Yolları İle Vısıtbrıtaın Arasında Ortak Proje

Türk Hava Yolları İle Vısıtbrıtaın Arasında Ortak Proje

Türk Hava Yolları İle Vısıtbrıtaın Arasında Ortak Proje

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim