• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Türk Harb-iş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy:

Türk Harb-iş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy:
Asgari ücrete yapılan 300 TL'lik zammı değerlendiren Türk Harb-İş Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, "Uzun yıllardır ilk defa güzel denilebilecek...

Asgari ücrete yapılan 300 TL'lik zammı değerlendiren Türk Harb-İş Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, "Uzun yıllardır ilk defa güzel denilebilecek bir artış sağlanmıştır. Bizim görüşümüz, asgari ücretlilerden Gelir Vergisi alınmaması yönündedir" dedi.

" Güzel bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Bu artış çalışanları mutlu etmiştir" diyerek değerlendirmesine başlayan Türk Harb-İş Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, "Türk Harb-İş Sendikası olarak bizim görüşümüz, Asgari Ücretlilerden gelir vergisi alınmaması yönündedir. Uzun yıllardır çalışanların üzerindeki vergi yükü, gelir vergisi adaletsizliği ile imza kampanyaları, basın açıklamaları, sempozyumlar gibi kamuoyunu bilgilendirmeye ve yetkilileri bu konularda daha dikkatli olmaya çağırıyor, bu konuşla ilgili değişik faaliyetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Özsoy, "Asgari ücretliler önceden Gelir Vergisi'nde yüzde 20'lik dilime Aralık ayında giriyordu. Şimdi Eylül-Ekim gibi yüzde 20'ye girecekler. Bu da ücretlerinde yüzde 5 gibi düşüş demektir" ifadesinde bulunarak şunları söyledi:

"Bununla ilgili Sayın Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızla birlikte çalışanların ücretlerinde bir düşüş olmaması için bir düzenleme yapılacağını söylüyorlar. Tabi ki bunlar Asgari ücretle çalışan insanlarımız için güzel gelişmeler. Ayrıca bunun yanında maliyetlerin yükselmesini gerekçe göstererek işten çıkarmaların olmamasını ümit ediyor, sendikaların STK'ların ve hükümet yetkililerinin bu konuşa hassasiyet göstermeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Kaldı ki, yapılan bu artıştan doğacak yüzde 30'luk bölümün yani 300 TL'nin yüzde 40'ını devletimiz destek amaçlı karşılayacağını söylüyor.

Sonuç olarak bu gelişmelerin bizleri sevindirdiğini, fakat önceden belirttiğim gibi devlet tarafından dar gelirliler üzerinden vergi yükünün kaldırılmasının işverenler tarafından da kar etmelerini sağlayan bu insanlar için maliyet gibi gerekçelerle işten çıkartmalara son vermeleri ve karlarının cüzi bir bölümünü çalışanlarıyla kardeşçe paylaşmalarını istiyoruz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim