• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Türk Halk Oyunları Şehitkamil’de Konuşuldu

Türk Halk Oyunları Şehitkamil’de Konuşuldu
Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu iş birliği ile organize edilen Türk Halk Oyunları Konulu Söyleşi ve Antrenör Belge...

Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu iş birliği ile organize edilen Türk Halk Oyunları Konulu Söyleşi ve Antrenör Belge dağıtım töreninde, halk kültürü ve geleneksel oyunlar günümüz şartlarında bir kez daha değerlendirildi.

40 yeni antrenörün, eğitmenlik belgelerine kavuşmalarının mutluluğu yaşadıkları tören ise halk oyunları camiasına yakışır şekilde renkli geçti. Şehitkamil Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1. Kademe Antrenörlük Kursunda belge alamaya hak kazanan kursiyerlere antrenörlük belgelerini Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri verdi. Ozanoğlu, Türk Halk Oyunları Konulu söyleşiyle katılmak üzere Şehitkamil Belediyesinin Halk Oyunlarına verdiği değer yaptığı çalışmalar ve desteklediği projeleri takdirle takip ettiklerini belirtti. Söyleşi ve belge dağıtım töreni öncesinde Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu makamında ziyaret eden Federasyon Başkanı Ozanoğlu ve beraberindeki heyet Şehitkamil Belediyesinin Halk Oyunları alanında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Fadıloğlu'na teşekkürlerini ilettiler. THOF Başkanı Ozanoğlu, ziyaret esnasında yaptığı değerlendirmede,"Federasyonumuz tüm illerimizde Halk Oyunları Faaliyetlerinin yaygınlaşması ve kalite standartlarının artması adına çalışmalarını büyük dinamizm ve kararlılıkla sürdürüyor. Gaziantep'te özelikle son dönemlerde Halk Oyunları alanında yapılan çalışmalar oldukça memnuniyet verici. İl Temsilciliğimiz aracılığı ile bu faaliyetleri yakinen takip ediyoruz. Şehrin bu başarısında yerel yönetimlerin katkı ve desteği çok büyük bu bağlamda Şehitkamil Belediye Başkanlığımızın yaptığı çalışmaları büyük bir takdirle değerlendiriyor ve model olarak gösteriyoruz. Ben bu ziyaret vesilesi ile federasyonumuz adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum" İfadelerini kullandı.

TÜRK HALK OYUNLARI KONULU SÖYLEŞİYE YOĞUN İLGİ

Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu iş birliği ile organize edilen ve İTÜ TMDK Sanatçı Öğretim Görevlisi ve THOF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turan Demirbağ'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi Halk Oyunlarına sevdalılarından yoğun ilgi gördü. Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen söyleşide adeta halk oyunları şöleni yaşandı. Söyleşi öncesinde düzenlenen belge takdim töreninde ise çiçeği burnunda antrenörler belgelerini Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcı M. Hayri Özkeçeci, THOF Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ve GAÜN TMDK Müdürü Hakan Tatyüz'ün elinden aldı. Belge töreni sonrasında ise THOF Başkanı Ozanoğlu, Halkoyunları faaliyetlerine vermiş oldukları desteklerden dolayı protokol üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

Türk Halk Oyunları Şehitkamil’de Konuşuldu

Türk Halk Oyunları Şehitkamil’de Konuşuldu

Türk Halk Oyunları Şehitkamil’de Konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim