• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Türk Hacker ’Skorsky’, Ruslara "One Munite" Dedi

Türk Hacker ’Skorsky’, Ruslara "One Munite" Dedi
Siber alemde yaptığı saldırılar ile Rusların korkulu rüyası haline gelen "Skorsky" kod adlı hacker, "Biz Rus hackerlere gereken cevabı verip "One Munite"...

Siber alemde yaptığı saldırılar ile Rusların korkulu rüyası haline gelen "Skorsky" kod adlı hacker, "Biz Rus hackerlere gereken cevabı verip "One Munite" dedik" dedi.

Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesini bahane eden Rus hackerlere gereken cevabı "Skorsky" ve "Türk Hack Team" verdi. Hackerlar, Türk sitelerine yapılan saldırılara "Ertuğrul" ve "Fatih" siber saldırı operasyonları ile karşılık verdiler. Yapılan siber saldırıda Rusya'nın kamu kurumları ve ulusal güvenlik gizli servislerine ait 2 bin 300 site hacklendi. Sitelerin birçoğu uzun süre erişime kapanırken, bazıları tamamen kullanıma kapandı. Hacklenen sitelerin çoğuna tıklandığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fatih Sultan Mehmet'in resimleri açılıp arkasından mehter marşı çalıyor.

Yapılan bu saldırılar sonrası Rus hackerlar tarafından Türk internet sitelerine saldırı sona erdi. Skorsky, halkı mağdur edecek hastane ve vakıf sitelerine ise siber saldırı yapmıyor.

"RUSYA'DA İŞGAL DEĞİL, FETİH YAPIYORUZ"

26 yaşında ve perakende sektöründe yönetici olarak çalıştığını belirten "Skorsky" kod adlı hacker, "Normal hayatımda alın teri ile paramı kazanan bir insanım. Boş zamanlarımda bu gibi aktiviteler ile uğraşarak devletime ve milletime katkıda bulunmak istiyorum. Bizim Rusya'ya karşı yaptığımız saldırıda kamu kurumu, ulusal güvenlik merkezi gizli servisine siteleri yer aldı. Rusya'ya tarihin en büyük saldırısını Ertuğrul ve Fatih operasyonunu birleştirerek 2 bin 300 siteye zarar verdik. Biz bu saldırılarda hastanelere, vakıflara, belirli insanlara yardım sağlayacak internet sitelerine saldırı yapmadık. Çünkü biz insanları mağdur edecek saldırılar yapmak istemedik. Biz Rusya'da işgal değil, fetih yapıyoruz" dedi.

"RUSLARA "ONE MUNİTE" DEDİK"

Türkiye'ye Rus hackerler tarafından yapılan siber saldırıların 1 hafta içinde durduğunu ifade eden Skorsky, "Bu saldırıların durmasının sebebi bizim gibi Türk hackerler tarafından Rusya'ya karşı yapılan siber saldırılardır. Bizim onlara verdiğimiz saldırıların zararının boyutu çok büyüktür. Siber savaş konusunda hiçbir şekilde devlet desteği almıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin siber alt yapısı gerçekten çok güçlüdür. Özellikle bu AK Parti döneminde daha güçlü oldu. Devletimiz çok önem veriyor siber alt yapıya. Geleceğin savaşları uçak, tanklar ve askerler ile değil siber ortamda olacak Biz Rus hackerlere gereken cevabı verip "One Munite" dedik" ifadelerini kullandı.

"BİZ YASADIŞI BİR ŞEY YAPMIYORUZ"

Peşlerinde herhangi bir emniyet teşkilatı ve gizli servisinin olmadığını dile getiren Skorsky, "Çünkü biz yasadışı herhangi bir iş yapmıyoruz. Siber savaşı ilk biz başlatmadık. Uçak düşürülmesi bahane edilerek ilk Rusya tarafından gerçekleştirildi bu saldırılar. Biz bu saldırılara karşı cevap verdik. Türk Hack Team adlı hacker grubu ile ortak çalışmalarımız var. İki grubun da ortak çalışmasındaki neden milli ve dini değerlerini koruyor olmasıdır. Türkiye'de birçok hacker grubu var. Devletimiz bunları siber ortamda buluşturup bir dernek ile faaliyette bulunabilirler" dedi.

Türk Hacker ’Skorsky’, Ruslara "One Munite" Dedi

Türk Hacker ’Skorsky’, Ruslara "One Munite" Dedi

Türk Hacker ’Skorsky’, Ruslara "One Munite" Dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim