• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Türk gibi kuvvetli

Efes, F.Bahçe ve G.Saray THY Avrupa Ligi’ne mükemmel bir başlangıç yapıp, rakiplerini farklı skorlarla devirerek, gruplarında zirveye oturdular. 3 takımımızın performansı Avrupa’da da geniş yankı buldu.
Türk takımları THY Avrupa Ligi’ne fırtına gibi başladı. G.Saray, F.Bahçe ve Efes rakiplerini silindir gibi ezerek, gruplarında zirveye yerleştiler. A Grubu’nda F.Bahçe Ülker, Kiev’de son periyotta ortaya koyduğu müthiş savunma ve başarılı hücumlarla, 31-7’lik bir seri yakalayarak, rakibini perişan etti. Obradovic’in öğrencileri, Budivelnik’e 102-84’lük skorla 18 fark atarak, ilk haftayı grubun lideri olarak tamamladı. F.Bahçe, gelecek hafta İstanbul’da ünlü Barcelona’yı ağırlayacak. F.Bahçeli oyuncular Bogdanovic ve Kenan “Kiev’ deplasmanından galibiyetle ayrılıp, Euroleague’e gallibiyetle başlamak çok önemliydi. Bu bize büyük moral verdi. Bu moralle Barcelona’yı da yenerek, grupta iddiamızı sürdüreceğiz”dediler.
 
ANADOLU EFES 2 HAFTA DEPLASMANDA 
 
B Grubu’ndaki temsilcimiz Anadolu Efes ise İtalyan Emporio Armani’ye İstanbul’u dar etti. Maçı 87-67’lik skor ve 20 farkla kolayca kazanan Efes, hem hazırlık maçlarında ve ligde G.Saray’a karşı ortaya koyduğu kötü performansı unutturdu, hem de bu sonuçla grubun zirvesine kuruldu. Efes, gelecek hafta Strasbourg deplasmanına çıkacak. A.Efes Genel menajeri Engin Özerhun maçın tümünde olmasa da, önemli bölümünde iyi oynadıklarını belirterek “Grupta üst üste iki deplasmana çıkacağız. İlk hafta kazanmamız, bu deplasmanlar için, iyi moral oldu. Efes’te eksik oyuncularımız takıma katıldıkça, takım oyunumuzun verimi arttı. Önümüzdeki hafta Strasbourg maçını da, dışarıda kazanarak sonraki maçlar için avantaj sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
ERGİN ATAMAN “SIRA OLYMPİACOS’TA”
 
C Grubu’ndaki temsilcimiz G.Saray Liv Hospital ise Siena deplasmanında mükemmel bir oyunla, Koç Ergin Ataman’ın eski takımı Montepaschi’yi 19 farkla 84-75 devirerek, hem grupta iddiasını ortaya koydu, hem de Montepaschi’yi Siena’da deviren 2.Türk takımı oldu. Ergin Ataman, yıllar önce Ülkerspor’u çalıştırırken, Siena’yı İtalya’da yenen ilk Türk takımının hocası olarak görev yapmıştı. G.Saray gelecek hafta İstanbul’da, son iki yılın Avrupa şampiyonu Olympiacos’u ağırlayacak. Ataman “Olympiacos’a karşı, maça galibiyet için çıkacağız. Çünkü grupta iddialıyız” dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim