• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Türk firmaları Anuga Fuarı'nda iştah kabarttı

Türk firmaları Anuga Fuarı'nda iştah kabarttı
Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Anuga 2017 Gıda ve İçecek Fuarı'na katılan Türk firmalarının sergilediği ürünler, katılımcılardan büyük ilgi görüyor

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen "Dünyanın en büyük gıda fuarı" olarak kabul edilen Anuga'ya, 107 ülkeden 7 bin 405 firma katılıyor. Türkiye, 298 firmayla fuarın 5'inci büyük katılımcı ülkesi oldu. 

Dönerden pastırma ve sucuğa, yoğurttan çaya, fındıktan kuru meyveye Türk firmalarının fuarda sergilediği ürünler, katılımcılardan büyük ilgi görüyor.

7 ayrı sektörde 247 firmayla fuarda yer alan İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, yaptığı açıklamada, Anuga'nın Türkiye’nin katılım sağladığı en önemli fuarlardan biri olduğunu vurguladı.

Topçu, "Fuar oldukça başarılı geçiyor. Firmalarla görüşüyoruz. Sürekli iletişim içindeyiz. Firmalar, hem fuarın gidişatından hem de müşteri potansiyelinden dolayı çok memnun. Türk gıda sektörü için çok faydalı bir fuar olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Pastırma cipsi, dana dili çorbası...

Fuar katılımcılarından Öz Kayseri Pastırma'nın Satış Sorumlusu Sergen Ertürk de fuara 4’üncü kez katıldıklarını belirterek, geleneksel Türk ürünlerinin fuarda yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Ertürk, "Fuarda pastırma cipsi ve dana dili çorbası olmak üzere iki yeni ürün tanıttık. Büyük ilgi gören bu ürünler, kısa sürede hem Almanya hem de Avrupa’da Türk marketlerindeki raflarda yer alacak. Dana dili çorbasının hazırlanış süresi yeni ürünle 15 dakikaya indi." diye konuştu. 

"Türkiye’nin ismi kuru meyvede ön plana çıktı"

İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Çakıcı, fuarın gidişatından memnun olduklarını ifade etti.

Çakıcı, Türkiye’nin kuru meyve sektöründe, özellikle incir, üzüm ve kayısı gibi ürünlerde çok kuvvetli olduğunu belirterek, "Kayısıda bir numarayız, incir ve üzümde 2 ve 3 numaralardayız. Dolayısıyla Türkiye’nin ismi kuru meyvede ön plana çıktı." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim