• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Türk Eğitim-Sen üyeleri ek gösterge puanlarında yeniden düzenleme talep etti

Türk Eğitim-Sen üyeleri ek gösterge puanlarında yeniden düzenleme talep etti
Türk Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şubesi üyeleri, eğitim alanında çalışan akademisyen, öğretmen ve kamu görevlilerinin ek gösterge...

Türk Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şubesi üyeleri, eğitim alanında çalışan akademisyen, öğretmen ve kamu görevlilerinin ek gösterge puanlarının yeniden düzenlenmesi talebiyle basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından PTT şubesine girerek, topladıkları dilekçeleri kargo yolu ile Başbakanlığa gönderdi.

Kırşehir merkez PTT binası önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk okudu. Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi, akademisyenler ve tüm kamu görevlileri için ek göstergelerin 800 puan artırılması, yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesi talebiyle sendikalarının genel merkez tarafından 28 Aralık 2015 tarihinde bir dilekçe kampanyası başlattığını hatırlattı. Toplanan dilekçelerinin 22 Nisan'a kadar Başbakanlığa gönderileceğini aktaran Başkan Türk şunları söyledi:

"Bu kampanyanın üç ayağı bulunmaktadır. Kampanyanın ilk ayağı şu anda 3000 ek göstergeye sahip olan öğretmenler ile ilgilidir. Şöyle ki öğretmenlerin emeklilik kesenekleri 3000 ek gösterge üzerinden hesaplanmaktadır. Ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması öğretmenlere emekliliklerinde büyük oranda fayda sağlayacaktır. Zira 3600 ile 3000 ek gösterge üzerinden emekli olanlar arasında ciddi emekli maaş farkı bulunmaktadır. Yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan öğretmenlerin maaşlarında büyük oranda azalma meydana gelmektedir. Fiilen görev yapılan süre içerisinde verilen ek ders ücretleri ve ek ödemeler, emekli keseneklerine yansıtılmadığı ve emeklilikte ek ders ücreti de alınmadığı için emekli olan bir öğretmenin aldığı maaş ile görev yapan öğretmenin aldığı maaş arasındaki fark büyüktür. Bu ücret farkı sebebi ile pek çok öğretmen emekliliği hak etmiş olmalarına rağmen emekli olamamaktadır. Öğretmenlere 3600 ek gösterge getirilmesi halinde birçok öğretmen emekli olabilecek, emekli öğretmenlerin yerine de atama bekleyen öğretmenler istihdam edilebilecektir"

"TALEBİMİZ İNSANİ BİR TALEPTİR"

Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Türk basın açıklamasına şöyle devam etti:

"Kampanyamızın ikinci ayağını akademisyenlerimiz ve memurlarımız oluşturmaktadır. Kampanyamızın üçüncü ayağını ise yardımcı hizmetler sınıfı oluşturmaktadır. Yardımcı hizmetler sınıfı için hiç ek gösterge rakamı belirlenmemiştir. Diğer hizmet sınıflarının tamamında, kazanılmış hak aylıkları veya kadro dereceleri bakımından 1, 2, 3 ve 4. üncü derecelerde bulunacaklar için ek göstergeler söz konusudur. Bu minvalde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında, bu talebimizin ne kadar insani ve haklı bir talep olduğu apaçık ortadadır. Ek gösterge rakamlarının artırılması için Türkiye'nin dört bir yanında imzalanan dilekçelerin ülkeyi yönetenler tarafından dikkate alınmasını istiyoruz."Cihan

Türk Eğitim-Sen üyeleri ek gösterge puanlarında yeniden düzenleme talep etti

Türk Eğitim-Sen üyeleri ek gösterge puanlarında yeniden düzenleme talep etti

Türk Eğitim-Sen üyeleri ek gösterge puanlarında yeniden düzenleme talep etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim