• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Türk Eğitim Sen üyeleri, ek gösterge dilekçelerini postayla Ankara'ya gönderdi

Türk Eğitim Sen üyeleri, ek gösterge dilekçelerini postayla Ankara'ya gönderdi
Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şubesi üyeleri, öğretmenlerin ek göstergelerinin 3 bin 600 olarak yeniden düzenlenmesi için topladıkları dilekçeleri,...

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şubesi üyeleri, öğretmenlerin ek göstergelerinin 3 bin 600 olarak yeniden düzenlenmesi için topladıkları dilekçeleri, Başbakanlık'a gönderdi.

Dilekçelerin gönderilmesinin ardından PTT Manavgat Şube Müdürlüğü önünde açıklama yapan Fethi Kurt, 700 dilekçeyi posta ile Ankara'ya gönderdiklerini kaydetti. Kurt, "Akademisyenlerimiz ve tüm kamu görevlileri için ek göstergelerin 800 puan artırılması, yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesi talebiyle genel merkezimiz tarafından 28 Aralık 2015 tarihinde bir dilekçe kampanyası başlatılmış; 15-22 Nisan tarihine kadar tüm dilekçelerin Başbakanlık'a gönderilmesi kararlaştırılmıştı. Bizde dilekçelerimizi Başbakanlık'a gönderdik." dedi.

Kampanyanın üç ayağının bulunduğunu, ilk ayağının şu anda 3 bin ek göstergeye sahip öğretmenler ile ilgili olduğunu kaydeden Kurt, "Öğretmenlerin emeklilik kesenekleri 3 bin ek gösterge üzerinden hesaplanmaktadır. Ek göstergelerinin 3 bir 600'e çıkarılması öğretmenlere emekliliklerinde büyük oranda fayda sağlayacaktır. Zira 3 bin 600 ile 3 bin ek gösterge üzerinden emekli olanlar arasında ciddi emekli maaş farkı bulunmaktadır. Yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan öğretmenlerin maaşlarında büyük oranda azalma meydana gelmektedir. Fiilen görev yapılan süre içerisinde verilen ek ders ücretleri ve ek ödemeler, emekli keseneklerine yansıtılmadığı ve emeklilikte ek ders ücreti de alınmadığı için emekli olan bir öğretmenin aldığı maaş ile görev yapan öğretmenin aldığı maaş arasındaki fark büyüktür. Bu ücret farkı sebebi ile pek çok öğretmen emekliliği hak etmiş olmalarına rağmen emekli olamamaktadır. Öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge getirilmesi halinde birçok öğretmen emekli olabilecek, emekli öğretmenlerin yerine de atama bekleyen öğretmenler istihdam edilebilecektir." diye konuştu.

Kampanyanın ikinci ayağını akademisyenler ile memurların oluşturduğuna dikkat çeken Kurt, öğretmenler de olduğu gibi akademisyenler ve memurlarda da ek gösterge rakamlarının, aylık ücreti etkilediği gibi, emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarını da önemli ölçüde etkilediğini ifade etti.

Ek gösterge rakamlarının düşük belirlenmesi sebebiyle eşitlik ilkesine aykırı uygulamalar ve mağduriyetler söz konusu olduğunu vurgulayan Kurt, kampanyanın üçüncü ayağını yardımcı hizmetler sınıfının oluşturduğunu, bu sınıf için hiç ek gösterge rakamı belirlenmediğini kaydetti. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim