• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Türk Eğitim-sen İstiklal Marşının 95. Yıl Dönümünü Andı

Türk Eğitim-sen İstiklal Marşının 95. Yıl Dönümünü Andı
Türk Eğitim-Sen Kadın Komisyonları Başkanı Firdes Işık, "Bizim marşımızı diğer milli marşlardan ayrıcalıklı kılan adının "istiklâl" olmasıdır....

Türk Eğitim-Sen Kadın Komisyonları Başkanı Firdes Işık, "Bizim marşımızı diğer milli marşlardan ayrıcalıklı kılan adının "istiklâl" olmasıdır. Bu kavram; var olduğu günden beri Türk Milletinin en önemli karakterinin adıdır" şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u" anmak üzere Türk Eğitim-Sen Kadın Kolları, Tacettin Dergahı'nda anma töreni gerçekleştirdi.

İstiklal marşının okunması ve saygı duruşunun ardından konuşmasını gerçekleştiren Türk Eğitim-Sen kadın kolları Başkanı Firdes Işık, İstiklal Marşı'nın dünya üzerinde eşi, benzeri olmayan bir marş olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Bizim marşımızı diğer milli marşlardan ayrıcalıklı kılan adının "istiklâl" olmasıdır. Bu kavram; var olduğu günden beri Türk Milletinin en önemli karakterinin adıdır. Türk Milleti tarihin hiçbir döneminde başka milletlerin esareti altına girmemiş, bağımsızlıkları uğruna bedenlerini düşmana siper etmekten çekinmemiş, topraklarımız şehit kanıyla sulanarak bu günlere gelinmiştir. Orhun yazıtlarında da Büyük Önder Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde de İstiklâl Marşı'nın tamamında da Türk Milletinin genetik özelliklerinden olan hürriyet ve bağımsızlık vurgusunun yapılması bundandır."

İç ve dış politikalarda yaşanan olumsuzluklara dikkat çeken Işık, "şahsi çıkarların öne çıkarıldığı, insanların milli duygularının yok edilip bireyselleştirildiği bir süreçten geçiyoruz. Ama bu süreç bizleri korkutmuyor. Çünkü biz büyük ve köklü bir milletiz. İstiklal Marşımızda da karşılığını bulan mücadeleci ruhumuz; bağımsızlık aşkımız; vatan, millet, bayrak sevgimiz, Türkçe konuşup Türkçe konuşan zihnimiz hep diri kalacak, yüreğimiz bu değerler karşısında hep aynı heyecanla atacak" ifadesini kullandı.

Işık'ın konuşmasının ardından 4. Sınıf öğrencisi Gülçin ve 3.sınıf öğrencisi Tuana İstiklal Marşını okudu. Ardından okunan Kur-an Kerim sonrasında dua edildi.

Türk Eğitim-sen İstiklal Marşının 95. Yıl Dönümünü Andı

Türk Eğitim-sen İstiklal Marşının 95. Yıl Dönümünü Andı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim