• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Türk Eğitim-Sen: Danışman öğretmenlik atamalarında haksızlık yapıldı

Türk Eğitim-Sen: Danışman öğretmenlik atamalarında haksızlık yapıldı
Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, şubat ayında yapılan danışman öğretmen atamalarında Muğla'ya 293 öğretmenin atamasının yapıldığını...

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, şubat ayında yapılan danışman öğretmen atamalarında Muğla'ya 293 öğretmenin atamasının yapıldığını kaydetti. Adaylık süreçlerinin ilk dönemleri için belirlenen danışman öğretmenlerin seçiminde Danışman Öğretmen Bilgi Formu'nda yer alan hiçbir kriter esas alınmadığının belirtti.

Kamu-Sen İl Temsilciliği önünde basın açıklaması yapan Özata, danışman öğretmenlikte haksızlıklar yapıldığını öne sürdü. Milli Eğitim Bakanlığı'nın beyni ve hafızası konumunda olan 100 bine yakın idarecinin haksız ve hukuksuz olarak görevlerinden alındığı, yerlerine ise sınava kazanamamış becerisi ve deneyimi olmayan kişilerin atandığının altını çizdi. Yaşanılan olumsuz gelişmelerin eğitimi uçurum noktasına getirdiğini savunan Özata, "Bugün MEB'de yüz bine yakın şube müdürü, il ve ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürü, okul müdür yardımcısı gasp edilen haklarının iade edilmesi için mahkeme mahkeme dolaşmaktadır. Mahkemeyi kazanmalarına rağmen görevlerine bakanlığın hukuk tanımaz tavrından dolayı iade edilmediklerinden madden ve manen mağdur durumdadırlar. Eğitim tarihimizde bu denli bir kıyım ve bu çapta hukukun çiğnendiği bir dönem yaşanmamıştır. MEB mahkeme kararlarını uygulamamak için nerede ise her gün görüş değiştirmekte, hak yemeyi meşrulaştırabilmek için hukukun dışında her yolu denemektedir. Hukuk tarihimizde şimdiye kadar böyle bir çelişki yaşanmamış ve Milli Eğitim Bakanlığı bu denli komik duruma düşmemiştir." dedi.

Hükümete yakın bir sendikanın ilçe milli eğitim müdürlerinin cep telefonlarına atanacak danışman öğretmenlerin isimlerinin mesajla geldiği yönünde duyumlar aldıklarını vurgulayan Özata, "Eğer doğruysa tam bir fecaattir. Demek ki milli eğitim mevcut görev yapan müdürler tarafından değil malum sendika yöneticileri tarafından yönetiliyor demektir. Zaten bu fiili durumu herkes bilmesine rağmen resmen de tescillenmiş bir durum söz konusudur. Tatil günü bir mesajla okullarda birçok derslerin boş geçmesi göze alınarak alel acele iki günlük danışman öğretmenlik seminerine çağırılan öğretmenlerden seminere katıldıkları halde daha sonra Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasında yayınlanan danışman öğretmen listesinde olmayan birçok öğretmen mevcuttur. Bu öğretmenlerin meslek onuru ve izzet-i nefisleri rencide edilmiştir. Bu öğretmenlerden artık hangi moral motivasyonla hangi verim elde edilebilir? Bu öğretmen arkadaşların seminere katıldıkları halde danışman öğretmen olarak atamalarının yapılmamasının nedeni nedir?" diye sordu.

Mili Eğitim Bakanlığı'nın adının değiştirilerek, Milli Eğitim-Bir Sen Bakanlığı olması gerektiğinin altını çizen Özata, "Eğer milli eğitimdeki problemlerin çözülmesi, eğitim öğretimdeki kalitenin arttırılması için herkesin malum sendikaya üye olması gerekiyorsa tüm eğitim çalışanlarının malum sendikaya üye olması gerektiğine dair MEB acilen bir yazı çıkarsın. İnsanları korkutarak, endişeye sevk ederek tehdit ederek, şantaj uygulayarak sendikal baskı yapmaktan vazgeçin. İnsanların karakterinin iğdiş etmeyin, fikri tecavüzde bulunmayın. Gittiğiniz yol yol değil. Eninde sonunda Hak yerini bulacak bu yaptıklarınızdan utanacaksınız. Görüldüğü üzere MEB'in omurgası kırılmıştır. Eğitimin kalitesi hızla düşürülmüş ve hak aramak suç haline getirilmiştir." ifadelerini kullandı.Cihan

Türk Eğitim-Sen: Danışman öğretmenlik atamalarında haksızlık yapıldı

Türk Eğitim-Sen: Danışman öğretmenlik atamalarında haksızlık yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim