• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

“Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik” sempozyumu başladı

“Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik” sempozyumu başladı
Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının desteği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "Türk Düşüncesinde...

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının desteği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Sempozyumu" başladı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Troia Kültür Merkezinde dün başlayan ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığını Başkan Yardımcısı Dr. Adem Uzun'un temsil ettiği sempozyumun açılışına, Çanakkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve alanında uzman çok sayıda bilim insanı ve üniversite öğrencisi katıldı. Türkiye'de bir ilk olan "Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Sempozyumu" Anadolu ezgilerinin yer aldığı türkü konseriyle açıldı.

Konserin ardından açış konuşması için söz alan Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Adem Uzun, Türk kültür ve düşünce hayatının temel kavramlarının tartışılacağı böyle bir etkinliğe destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra "Kültür mirasını nesilden nesle aktaran her türlü etkinliğe desteklerimiz devam edecektir" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, başlığında yerlilik ve millilik gibi iki önemli kavramın bulunduğu böyle bir etkinliğin, yerlilik ve milliliğin en güzel sembollerinden olan Çanakkale'de yapılmasına dikkat çektikten sonra milletlerin kimliklerini korumasının bu iki kavramın muhafazasıyla mümkün olabileceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise uzun zaman sonra yerlilik ve milliliğin ilmi bir toplantıda tartışma konusu yapıldığına atıf yaptığı konuşmasında, yerlilik ve yerelliğin karıştırılmaması gerektiğini, yerli olmanın dünyanın gerisinde kalmak demek olmadığını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı D. Mehmet Doğan için "Fahri Doktora Tevcih Töreni" düzenlendi. Tevcih töreninin ardından Doğan, "Yerlilik ve Millilik Üzerine" başlıklı açılış konferansı verdi. Sempozyum öğleden sonra yapılacak "Kavramsal Çerçeve: Yerlilik, Yerellik, Millilik ve Küreselleşme" ve "Türk Sağı ve İslamcılığın Yerlilik ve Millilik Meselesi" başlıklarını taşıyan iki oturumla devam edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim