• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başladı

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Tiyatro Günleri, KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları...

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Tiyatro Günleri, KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sergilenen "Dedemin Paracıkları" adlı oyun ile başladı.

7-11 Mart 2016 tarihleri arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 2. Türk Dünyası Tiyatro Günleri'nin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Vali Yardımcısı Şükrü Yıldız, KKTC Güzelyurt Belediyesi Müdürü Süleyman Aldağ, KKTC Mersin Konsolosluğu ataşeleri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bekir Kaya'nın yazdığı ve yönettiği, oğlu ve torunuyla birlikte yaşayan dedenin maceralarını konu alan "Dedemin Paracıkları" adlı oyun, tiyatro severlerden tam not alırken, oyun sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bekir Kaya ile oyunculara çiçek ve KKTC Güzelyurt Belediyesi Müdürü Süleyman Aldağ'a plaket takdim etti.

Kocamaz, bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Tiyatro Günleri'nin, farklı ülkelerin sanat ile bir araya gelmesi neticesinde Türk dünyasında birlik adına önemli bir adım atıldığını söyledi. Kocamaz, "Etkinlik sonuna kadar farklı devletlerden tiyatro toplulukları burada buluşarak, bize birbirinden güzel oyunlar sergileyecekler. Bu oyunları sergileyen arkadaşlarımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden, Suriye'den, İran'dan ve Irak'tan geliyorlar ve ciddi anlamda bir emek sarf ediyorlar. Tiyatro salonlarımız boş kalmasın. Herkesi Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz 2. Türk Dünyası Tiyatro Günleri'ne bekliyorum" dedi.

Tüm oyunların Türkiye Türkçesi ile oynanacağı ve Türkiye, KKTC, İran, Irak, Suriye olmak üzere beş farklı ülkeden tiyatro topluluklarının oyunlarını sergileyeceği 2. Türk Dünyası Tiyatro Günleri, 7-11 Mart 2016 tarihleri arasında saat 19.30'da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda ücretsiz olarak tiyatro severler ile buluşacak.

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başladı

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başladı

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim