• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Türk Dünyası Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Nöbetinde

Türk Dünyası Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Nöbetinde
Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız ve Türk dünyasından temsilciler Sarıkamış Harekatının 101. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında...

Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız ve Türk dünyasından temsilciler Sarıkamış Harekatının 101. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında gece sembolik nöbet tuttu.

Kars Serhat Boyları Derneği Boyları Başkanı Muharrem Yıldız ve Türk Dünyasından gelen 27 öğrenci, Sarıkamış Harekatının 101. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında, Sarıkamış Allahu Ekber dağlarının eteklerinde sembolik olarak gece nöbeti tuttu. Türkistan çadırı etrafında toplanan gurup, ateş yakıp şehitlerimiz için yakılan türküleri söyledi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derece olarak ölçüldüğü kentte, gurup türkülerle içini ısıttı.

Kars Serhat Boyları Derneği Boyları Başkanı Muharrem Yıldız, "Sarıkamış şehitlerimizi 101'inci yılında anmak için Allahu Ekber dağlarının eteklerindeyiz. Hava sıcaklığına baktığımızda -20'lerde. Kahraman ecdat buraya 101 yıl önce geldiğinde -44'leri görmüştü. Bizde onların yaşadıklarını hissetmek, anmak, unutmamak ve unutturmamak için her yıl olduğu gibi bu yılda Türk dünyasından 8 ülkeden 27 öğrenci gencimizle birlikte sembolik nöbet tuttuk" dedi.

'RUSLAR'IN TÜRK ESİRLERİ HAPSETTİĞİ NARGİN ADASINDAN TOPRAK GETİRDİK'

Başkan Yıldız, Sarıkamış şehitlerinin Anadolu topraklarını işgal altından kurtarmak gibi bir hayalleri ve hedefleri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bunun dışında Sarıkamış'a gelip Kafkaslara geçmek buradan da Orta Asya'ya geçip bir Türkistan hayalleriyle gelmişti. Ne yazık o hayallerine kavuşamadılar. Bir kısmı burada Ruslarla çarpışarak, bir kısmı hastalıktan ve donarak şehit oldu. Türk tarih kitapları Sarıkamış şehitlerini kısa anlatmışlardı. Ne yazık ki Rus arşivinden aldığımız bilgiye dayanarak Azerbaycan Nargin adasında 30 bin Sarıkamış şehidi olduğunu öğrendik. Biz 10 gün önce Nardin adasına gittik. Oradaki şehitlere dua ettik ve karanfil koyduk. Oradan toprak alarak Sarıkamış'a getirdik. 101 yıl önce Nargin adasında esir olan askerlerimizin topraklarıyla, Sarıkamış'ta şehit olan askerlerimizin topraklarını birleştireceğiz ve 101 yıllık hasreti dindirmiş olacağız.'

"TARİHÇİLER SARIKAMIŞ'I DOĞRU ANLATMADI'

Tarihçilerin Sarıkamış'ı doğru anlatmadıklarına değinen Başkan Yıldız, "Özellikle tarihçilerimize ve tarihçilerimizle birlikte medyada program yapıp Sarıkamış'ı anlatanlara buradan seslenmek istiyoruz. Sarıkamış'ın 101 yıldır gerçeklerini ne yazık ki anlatmadınız. Rus arşivlerinden aldığımız bilgiye göre, Sarıkamış'ta 90 bin asker bir mermi atmadan öldü değil, çarpışarak, hastalıktan ölerek ve esir düşerek bu vatanı bize kutsal kılmak, bayrağımız dalgalansın, ezanlarımız okunsun diye bize bu vatanı emanet etmişlerdir" şeklinde konuştu.

ETKİNLİKLER SARIKAMIŞ'TA YAPILMALI

81 ilde Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerinin var olduğu fakat bunun doğru olmadığını söyleyen Yıldız, "Bu programları hazırlayanlara diyoruz ki, Sarıkamış'a gelmeden şehitlerimizin yaşadıklarını hissetmeden, burada hangi şartlarda yaşadıklarını görmeden orada yaptığınız etkinliklerin bir anlamı yok. Önemli olan buraya gelip onların huzurunda olmak" dedi.

Türk Dünyası Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Nöbetinde

Türk Dünyası Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Nöbetinde

Türk Dünyası Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Nöbetinde

Türk Dünyası Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Nöbetinde

Türk Dünyası Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Nöbetinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim