• BIST 9721.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Türk Dünyası Nevruz Etkinlikleri

Türk Dünyası Nevruz Etkinlikleri
Bilecik Belediyesi ve TÜRKSOY tarafından gerçekleştirilen "Türk Dünyası Nevruz Etkinlikleri" kapsamında Türk Dünya'sından birçok ülke, Bilecik'te bir...

Bilecik Belediyesi ve TÜRKSOY tarafından gerçekleştirilen "Türk Dünyası Nevruz Etkinlikleri" kapsamında Türk Dünya'sından birçok ülke, Bilecik'te bir araya geldi.

Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Sincan Uygur Halk Dansları ekipleri ve şanlı mehter ekibinin katılımları ile gerçekleştirilen etkinliğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, TÜRKSOY Temsilcisi Sancar Mülazımoğlu, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Yağcı ve TÜRKSOY Temsilcisi Sancar Mülazımoğlu, sembolik olarak örs üzerinde demir dövdü ve yumurta tokuşturdu.

Açılış konuşması yapan TÜRKSOY Temsilcisi Sancar Mülazımoğlu, güzel kutlamaya gölge düşüren terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirtti. Mülazımoğlu, "Şu an yüzlerce ailenin yüreklerinin sevdiklerini kaybetmiş olmanın acısıyla yandığının böyle bir zamanda eğlenmenin mümkün olmadığı bir gece. Nitekim bu etkinliğin amacı da eğlenmek değildir. Tüm dünyaya karşılıklı hoşgörünün barışın ve kardeşliğin önemini bir kez daha hatırlatmaktır. Nevruz, insanın doğayla ilişkini ortaya koyan birleştirici ve yakınlaştırıcı bir bayramdır. TÜRKSOY olarak 5 yıl aradan sonra 28 Mart'ta yeniden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Nevruz kutlamalarını gerçekleştireceğiz. Zira bu yıl ki Nevruz kutlamalarının özel bir anlamı da var. TÜRKSOY kurucu üyeleri olarak Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan bağımsızlıklarının 25'inci yılını kutluyor. Bu ülkelerde köklü bir geçmişe sahip olan nevruz geleneği, bağımsızlıktan sonra yeniden canlanmıştır. 25 yıl önce hayal dahi edemediğimiz bugünkü nevruz kucaklaşması da yine Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıkları sayesinde gerçekleşmektedir. Devletlerimizin bağımsızlığının ve Türk halklarının kardeşliğinin temenni olmasını diliyorum" dedi.

"YÜZYILLAR SONRA BU MİLLETİN TEMSİLCİLERİ OLARAK DEĞİŞİK DEVLETLER ADI ALTINDA BİR ARAYA GELDİK"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise Bilecik Belediyesi ile TÜRKSOY işbirliğinde düzenlenen etkinlik ile tek milletin birden fazla devleti kurmayı başardığı ulu bir ırkın temsilcileri olduklarını anlattı. Yağcı, "Yüzyıllar sonra bu milletin temsilcileri olarak değişik devletler adı altında bir araya gelmeyi ve birlik oluşturmayı, en azından böyle geleneklerimizle birbirimizle kucaklaşarak başarabiliyoruz, aradaki bütün fitne ve fesat tohumlarına rağmen. İnşallah önümüzdeki asrın Türklerin ve Müslümanların asrı olması noktasında da el ele, gönül, gönülle vererek bu dünyada iyiliğin, insanlığın, hak ve adaletin hükümran ve daim olması için milletimizin el birliğiyle çalışacağından eminiz" diye konuştu.

"BİRİLERİNİN İSTEĞİ BİZİM KÖŞEYE SİNMEMİZDİR, BİZ ASLA SİNMEDİK VE SİNMEYECEĞİZ"

Nevruzun, baharın müjdeleyicisi, bereketin habercisi, aynı zamanda birliğin ve beraberliğin de teminatı olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye olarak ve tüm dünya insanlığının da aynı duyguları yaşaması lazım, yüreğimiz yanıyor. Birçok masum kardeşimiz hiç hak etmediği halde terör olaylarına maruz kalıyor ve canlarını kaybediyorlar. Biz bu yüreğimizin yangınını derinliklerde hissediyoruz. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Bunların yapmak istedikleri bizi normal hayatımızdan uzaklaştırarak bir köşeye sindirmektir. Biz sinmedik, sinmeyeceğiz ve bu milletin yüreğinin o yangınlıyı, bizim birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, heyecanımızın ve gelecek umudumuzun çimentosu olacak ve dünden daha hızlı bir şekilde yarına el ele, gönül gönüle devam edeceğiz. Bu geleneği bir eğlence anlayışıyla değil, geleneğimizi gelecek nesillere aktarma düşüncesiyle gerçekleştiriyoruz."

Konuşmaların ardından TÜRKSOY Temsilcisi Sancar Mülazımoğlu, Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya, "Nevruz 2016" yazılı TÜRKSOY tabağı hediye ederken, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı da Mülazımoğlu çeşitli hediyeler verdi.

Program, Bilecik Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konser ile devam etti. Program, TÜRKSOY'a bağlı üye ülkelerin halk dansları topluluğu gösterileri ve sanatçıların konseriyle sona erdi.

Türk Dünyası Nevruz Etkinlikleri

Türk Dünyası Nevruz Etkinlikleri

Türk Dünyası Nevruz Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim