• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

'Türk Dünyası Medya Buluşmaları' sona erdi

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve İMEF iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 27 ülkeden yaklaşık 260 medya çalışanının katıldığı, "Türk Dünyası Medya Buluşmaları" sona erdi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 27 ülkeden yaklaşık 260 medya çalışanının katıldığı, 'Türk Dünyası Medya Buluşmaları' sona erdi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'ndeki etkinliğin kapanış töreninde yaptığı konuşmada, medya çalışanlarının bir araya gelmesinin halkların birleşmesi noktasında en önemli kazanımlardan olduğunu kaydetti.

Son dönemde yapılanların faydalarının gelecekte görüleceğini ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

'Burada bir tarih yazıyoruz. Bunun sürekli olması gerekiyor. Kardeş medya ilişkisi oluşturulmalıdır. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği süresince 6 bin öğrenciyi Türk dünyasına gönderdik. Amacımız çocuklarımızın oraları görmesi, bize ait olan medeniyetleri ve kültür mirasımızı keşfetmeleri, ortak dostluklar geliştirmeleriydi. Kardeş okul kampanyaları düzenliyoruz. Uzak diyarlarda yaşayan insanlarımızı birbirine bağlıyoruz. Bu zamana kadar bize destek verenlere teşekkür ediyoruz.'

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Çokçevik ise Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Türk dünyasını bir araya getirmeye çalışmalarını başarıyla sürdürdüğüne değinerek, etkinliklerin müzik ve medya çalışmalarıyla taçlandırıldığını vurguladı.

İMEF Genel Başkanı Nizamettin Bilici de Türkvizyon Şarkı Yarışması ve 'Türk Dünyası Medya Buluşmaları'nda çakılan kıvılcımların dünyanın bir çok noktasında dostluk ve barış adına yanmayı bekleyen yürekleri ateşleyeceğini, sürekli büyüyen birliklerin oluşmasına vesile olacağını bildirdi.

TRT Avaz Koordinatörü Yüksel Değercan ise Eskişehir'in son bir yılda düzenlediği organizasyonlar 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olma unvanını gereğinden fazla hak ettiğini anlattı.

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim