• BIST 9524.59
  • Altın 2499.358
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.2565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Türk Dünyası Kıyafetleri Eskişehir’de Sergilendi

Türk Dünyası Kıyafetleri Eskişehir’de Sergilendi
Turizm Haftası dolayısıyla Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü ve Kazakistan'dan gelen modacıların Eskişehir'de düzenlediği gecede, Türk dünyasına özgü...

Turizm Haftası dolayısıyla Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü ve Kazakistan'dan gelen modacıların Eskişehir'de düzenlediği gecede, Türk dünyasına özgü kıyafetler sergilendi.

Bir otelde gerçekleştirilen geceye Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) temsilcileri, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) temsilcileri, sektör temsilcileri ve Kazakistan'dan gelen misafirler katıldı.

Burada konuşan Vali Tuna, Eskişehir'in kültür başkenti olduğuna ve bunun turizme olan katkısından bahsetti. Vali Tuna, "Eskişehir, 2013 yılından beri üzerinde taşıdığı kültür başkentliği unvanını bir başka boyuta getirerek bundan sonra kalıcı bir şekilde Türk Dünyası'nın buluşma noktası olan bir il olmak yolunda çalışmalarını sürdürmektedir. Kültür başkentliğinin bu şehirde bir heyecana sebebiyet verdiği, özellikle turizm sektörüne olumlu katkılar yaptığı gerçektir. Bunu bir araya geldiğimizde sektörün paydaşları ile paylaşıyoruz. Belki bunu güçlü bir şekilde yine şehrin bir markası olarak hep birlikte dillendirmek ve desteklemek konusunda belki daha çok iş birliğine ihtiyaç olduğunu söylemek istiyorum. Bu markayı hep birlikte sahiplenmeliyiz. Yani bir takım farklı değerlendirmelerin ötesinde, siyasetin üstünde el birliğiyle sahiplenerek, bu şehrin önemli bir değeri, markası olarak taşımak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, neticede bu doğrudan bizim işimizi turizm sektörünü etkileyen bir faktör. Şunu da kabul etmek lazım. Eskişehir, Türk Dünyası'nda Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri'nden alın, Balkan ülkelerine kadar artık bilinen tanınan bir ildir. Bu, Türk Dünyası Kültür Başkentliği sayesinde oldu. Bunu sürdürmek, sahip çıkmak lazım. Bunun unutulmaması gerekiyor" dedi.

"ESKİŞEHİR'İN İLÇELERİ DE TURİZM KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP"

Eskişehir ilçelerinin de turizm konusunda önemli bir yere sahip olduğuna değinen Vali Tuna, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz yine yolumuza devam edelim. İnsan yetiştirmeye bakalım. Kendi sektörümüze yönelik vasıflı, nitelikli insanlar yetiştirelim. Buraya daha fazla nasıl turist çekeriz, tanıtımını o noktada nasıl yaparız ona bakalım. İlimizin gizli kalmış veya ön plana çıkmamış yönlerini de değerlendirelim. İnanç turizmi boyutu var, bunun da belirli bir pazarı, müşterisi var. Seyitgazi ve Sivrihisar ilçemiz veya Eskişehir'in civarı olan ilçelerde insanları daha fazla nasıl tutabiliriz, gecelemesini nasıl sağlayabiliriz bunlara sunacağımız değişik alternatif hizmetlerle bunlar üzerinden de belki seyahat acentelerimiz tur operatörleri daha iyi değerlendirirler diye düşünüyorum. O noktada biz size her zaman yanınızda olmaya varız. Turizm Haftasının Eskişehir'de iş yapan paydaşlara turizm sektörünün paydaşlarına hayırlı olmasını, verimli bir yıl geçirmeleri temenni ediyorum."

Konuşmanın ardından Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü ve Kazakistan'dan gelen modacılar ile birlikte hazırlanan kıyafetlerin defilesi gerçekleşti.

Türk Dünyası Kıyafetleri Eskişehir’de Sergilendi

Türk Dünyası Kıyafetleri Eskişehir’de Sergilendi

Türk Dünyası Kıyafetleri Eskişehir’de Sergilendi

Türk Dünyası Kıyafetleri Eskişehir’de Sergilendi

Türk Dünyası Kıyafetleri Eskişehir’de Sergilendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim