• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri
Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkan Vekili İsmail Cengiz, İstanbul...

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkan Vekili İsmail Cengiz, İstanbul Ülkü Ocakları Vakfı Başkanlığı tarafından ikincisi düzenlenen, "Türk Dünyası Hizmet Ödülleri" törenine katıldı.

İstanbul Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde İstiklal Marşı ve Kur'an tilavetiyle başlayan ödül töreninde konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcak Kılavuz, "Türk Dünyasının neresinde bir problem varsa, oralarda soydaşların yaşadıkları sıkıntılarına ülkücü gençliğin ortak olacağını" söyledi. En önemli vazifelerin başında Türk dünyasına hizmet etmek olduğu söyleyen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın konuşmasının ardından 120 bin kişinin oy kullandığı 18 kategoride dağıtılan hizmet ödülleri sahiplerine verildi. Merhum Servet Somuncuoğlu'nun "Yılın Onur Ödülü'ne, Kimya dalında Nobel mükafatı alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın da "Yılın Akademisyeni Ödülü'ne layık görüldüğü törende "Yılın En Etkin STK Ödülü', Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu'na verildi. 15 Soydaş derneğin oluşturduğu Avrasya Federasyonu'nun ödülünü teslim alan Genel Başkan İsmail Cengiz, geçen yıl da temsil ettiği Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti adına bu ödüle layık görülmüştü. Kırım coğrafyası adına Mustafa Cemil Kırımoğlu'nun, Türkmeneli coğrafyası adına ise, Türkmen Cephesi Lideri Erşat Salihi'nin ödüle layık görüldüğü ödül merasimine, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu başta olmak üzere, Irak Türkleri Derneği, Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği, Türk Dünyası Yerel Yönetimler Derneği, Terekeme-Karapapak Türkleri Derneği, Afganistan Türkmenleri Derneği, Gagauz Türkleri Dostluk Derneği, Kazak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Suriye Türkleri Derneği, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği, Afganistan Türkleri Uluslararası Derneği ve Nogay Türkleri Derneği ile Kırım Türkleri Derneği başkan ve temsilcileri ile Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve Sürgündeki İçişleri Bakanı ve Güney Azerbaycan temsilcisi katıldılar.

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim