• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Türk doktorlar ayağa kaldırdı

Türk doktorlar ayağa kaldırdı
Skolyoz hastalığı nedeniyle ayakta duramayan, yürüyemeyen ve sürekli bel ağrısı çeken Iraklı Dhamya Hammoodi, Samsun'da gördüğü tedavi sonucu sağlığına...

Skolyoz hastalığı nedeniyle ayakta duramayan, yürüyemeyen ve sürekli bel ağrısı çeken Iraklı Dhamya Hammoodi, Samsun'da gördüğü tedavi sonucu sağlığına kavuştu.

Iraklı 53 yaşındaki Dhamyaa Hammoodi, 5 yıldır bel ağrısı çekiyordu. Bu ağrılar dolayısıyla hayatı gittikçe zorlaşmıştı. Aynı zamanda yürümede, ayakta durmakta da güçlük çekiyordu. Uzun yol gidemez bir durumdaydı. Yaptığı araştırmalar sonucunda tedavi için Samsun'a gelmeye karar verdi. Samsun'da yapılan muayeneler sonucunda hastanın belinde eğrilik ve hassasiyet olduğu anlaşıldı. Çekilen X-Ray ve MR'da belinde kayma, daralma ve skolyoz olduğu tespit edilen Iraklı hasta VM Medicalpark Samsun Hastanesinde yapılan 3 saatlik ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Hastanın ameliyat sonrası skolyozu yüzde 35'ten 5'e geriledi.

Artık desteksiz yürüyor

VM Medicalpark Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinden Prof. Dr. Turgut Nedim Karaismailoğlu, Dhamya Hammoodi'nin tedavi süreci hakkında şu bilgileri verdi: "Hasta ameliyat edilerek belindeki darlık açıldı, skolyozu ve kayması düzeltildi. Ameliyattan iki gün sonra ayağa kalktı. Yürümede büyük zorluk çeken hastamız artık desteksiz yürümeye başladı, belindeki tüm problemler düzeldi. Ameliyattan sonra üçüncü gün ise herhangi bir sağlık sorunu olmadan taburcu edildi."

"Ayakta durma hayalimi samsun'da gerçekleştirdim"

Iraklı Dhamyaa Hammoodi ise duygularını şöyle dile getirdi: "Hayatım çekilmez bir haldeydi. Sürekli belim ağrıyordu. Bana Prof. Dr. Turgut Nedim Karaismailoğlu'nu önerdiler. Yürümek, ayakta durmak hayal gibi geliyordu. Doktorum sayesinde tüm sağlık sorunlarımı yendim. İkinci gün ayağa kalktım. Hiçbir şekilde destek almadan yürümeye başladım, gerçekten her şey iyiye gitti. Samsun'da şifa buldum. Beni iyileştiren doktorum Turgut Bey'e minnettarım, her şey için çok teşekkür ederim."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim