• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Türk Doktor Kosovalı Çocuk Hastaların Umudu Oldu

Türk Doktor Kosovalı Çocuk Hastaların Umudu Oldu
3. Türkiye-Kosova Sağlık Haftası kapsamında Kosova'da görev yapan Türk doktorlar hız kesmeden ameliyatlara devam ediyor.

3. Türkiye-Kosova Sağlık Haftası kapsamında Kosova'da görev yapan Türk doktorlar hız kesmeden ameliyatlara devam ediyor. Priştine Üniversitesi Hastanesi'nde başarılı ameliyatlar gerçekleştiren Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doçent Doktor Çağatay Evrim Afşarlar, Kosovalı çocuk hastalara şifa dağıttı.

Bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Türkiye-Kosova Sağlık Haftası kapsamında bir hafta önce Kosova'nın başkenti Priştine'ye çıkarma yapan Türk doktorlar başarılı operasyonlara imza attılar. Bu kapsamda Priştine Üniversitesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi bölümünde görev yapan Hitit Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar tedavi ettiği çocukların ailelerinden büyük takdir topladı. Doç. Dr. Afşarlar böbreğinde genişleme olan ve tedavi edilmediği takdirde böbreğini kaybetme riski bulunan 6 aylık Arvanit Musaj isimli çocuğu ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu. Yaklaşık 2 saat süren başarılı ameliyatın ardından mutluluğu gözlerinden okunan küçük Arvanit'in annesi Sofie Musaj, çocuğunun sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek ameliyatı gerçekleştiren Türk doktora minnettar olduğunu ifade etti. Küçük Arvanit'in annesi Sofie Arvanit, Kosova'daki diğer çocuk hastaların da Türk doktorlar tarafından tedavi edilmesini umduğunu belirterek, "Bugün çocuğum hem Türk hem de Kosovalı doktorlar tarafından ameliyat edildiği için çok mutluyum. Ayrıca Türk doktor ekibinin Kosovalı doktorlara yardıma geldiği için çok mutluyum. Temenni ediyorum ki durumu benim çocuğum gibi olan çocuklar da Türk ve Kosovalı doktorlar tarafından tedavi edilir" dedi.

Aynı gün içerisinde Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, doğum sırasında annesini kaybeden üçüzlerden biri olan Hana Morina'yı başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuşturdu. Mesanesinden böbreğine idrar kaçışı olan ve daha önce Kosova'da hekimler tarafından iki kez endoskopik yöntemle kapalı ameliyatı yapılan ancak sonuç alınamayan 2 yaşındaki hastanın ameliyatını gerçekleştiren Türk doktor Afşarlar, Kosovalı doktorlar ile birlikte yaptığı açık ameliyat ile küçük Hana'yı sağlığına kavuşturmayı başardı. Annesini doğum sırasında kaybeden minik Hanna'ya ve diğer iki kardeşine bakan yengesi Melihate Morina, Türk doktorların Kosovalı çocukları ameliyat etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Küçük Hana'nın doğduğundan bu yana acı çektiğini belirten Melihate Morina, daha önce bu küçük çocuklara Türk Kızılay'ı tarafından yardım eli uzatıldığını ifade etti. Morina, "Ümit ediyorum ki Kosova'daki ve dünyadaki bütün çocuklar, bu çocuk gibi tedavi edilme şansı bulurlar. Bütün kalbimle Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Allah yardımcıları olsun" dedi.

Türk doktor Afşarlar ile ameliyata giren Kosovalı doktor, bu operasyonların Türkiye'den gelen doktorlarla yapılan ilk ameliyatlar olmadığını ifade ederek, 2 yıl önce kendisinin de TİKA desteğiyle Ankara'da bulunduğunu ve burada geçirdiği 1 ayın kendisi için çok güzel bir tecrübe olduğunu söyledi. Türk doktorların bu kez da Kosova'ya geldiğini kaydeden Kosovalı doktor, bu iletişimin sadece iş kapsamında olmadığını aynı zamanda dostluk anlayışında olduğunu söyledi.

Kosovalı doktorlarla birlikte ameliyatlar gerçekleştiren Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, "Geçirmekte olduğumuz sağlık haftası sürecinde buradaki meslektaşlarımızla birlikte çocuk cerrahisi kliniğinde özellikle çocuk ürolojisi ameliyatları yaptık. Doğumsal idrar yollarını ilgilendiren bozuklukları cerrahi müdahale gereken hastaların ameliyatlarını hep birlikte yaptık. Önümüzdeki günlerde de yine bu çalışmalarımız devam edecek. Gayet güzel kardeşçe geçen bilgi paylaşımın olduğu bir hafta geçiriyoruz" dedi.

Türk Doktor Kosovalı Çocuk Hastaların Umudu Oldu

Türk Doktor Kosovalı Çocuk Hastaların Umudu Oldu

Türk Doktor Kosovalı Çocuk Hastaların Umudu Oldu

Türk Doktor Kosovalı Çocuk Hastaların Umudu Oldu

Türk Doktor Kosovalı Çocuk Hastaların Umudu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim