• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Türk Diş Hekimleri Birliği kongresi İzmir'de yapılacak

Türk Diş Hekimleri Birliği kongresi İzmir'de yapılacak
Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), 22. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi'ni İzmir'de yapma kararı aldı.

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), 22. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi'ni İzmir'de yapma kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, "3 bini aşkın katılımcının yer alacağı kongreye başka kentler de talip oldu ama biz İzmir'i tercih ettik." dedi.

Kongre, 19-21 Mayıs 2016 arasında İzmir'de düzenlenecek. Dünya çapında ilgi uyandıran kongrenin İzmir'e taşınmasında, şehrin yeni fuarcılık tesisi Fuar İzmir'in hizmete girmesinin etkili olduğu belirtildi. Kongre hazırlıklarını değerlendirmek üzere biraraya gelen Genel Başkanı Yücel, İzmir Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz ile yönetim kurulu ve organizasyon komitesinde yer alanlar, Başkan Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi'nin, Fuar İzmir'le sadece şehre değil, Türkiye'ye büyük bir eser kazandırdığını söyleyen Prof. Dr. Yücel, "Bu büyük merkezin, kongreyle bütünleşeceğine inanıyoruz. Kongreye 3 binin kişinin üzerinde bir katılım olacak. Özel bir çabayla bunu 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Şahsınızla birlikte İzmir büyük bir hamle yaptı. Bunu her yerden gözlemliyoruz. Kongreye başka kentler de talip oldu ama biz İzmir'i tercih ettik." diye konuştu.

Kongrenin başarılı bir şekilde yapılması için destek vereceklerini dile getiren Kocaoğlu da, "İzmir'de kongreciliği ve fuarcılığı birlikte büyütmek istiyoruz. Geçmişte mekan yetersizliğinden dolayı dalgalı bir seyir izleyen fuarcılığımız, Fuar İzmir'le birlikte önemli bir ivme yakaladı. Gaziemir'de, Fuar İzmir'in yanında 43 dönüm daha yerimiz var. Orada da otel ve kongre merkezi yapacağız. Kültürpark'taki mevcut fuar hollerini ise kongre ve sergi sarayı olarak düzenleyeceğiz." dedi. İZFAŞ'ın dışında hiçbir belediye şirketinde yönetim kurulu başkanlığı yapmadığına dikkat çekerek, bu durumun fuarcılığa verdikleri önemin bir yansıması olduğunu ifade etti. Başkan Kocaoğlu, "2016 yılından itibaren hem düzenlediğimiz fuar sayısını arttırıp hem de mevcut fuarları büyüteceğiz." diye konuştu.

Fuar İzmir'in tercihlerinde etkili olduğunu söyleyen Oda Başkanı Alpöz ise, "Tüm enerjimiz ve gücümüzle İzmir'de yıllar sonra gerçekleşecek bu kongreyi en iyi şekilde organize etmek için çalışıyoruz. İzmir'e yakışan bir kongre olacak." dedi. Prof. Dr. Taner Yücel ve meslektaşları, ziyaret anısına Başkan Kocaoğlu'na Türk motifleriyle işlenmiş, özel tasarım bir nazar boncuğu hediye etti.

22. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi, İzmir'e turizm hareketliliği ve ekonomi adına da önemli bir katkı sağlayacak. 15 yıl aradan sonra İzmir'de düzenlenecek bu uluslararası kongre için en az 3 bin yerli ve yabancı diş hekimiyle dental sektörü temsilcileri gelecek.

Türk Diş Hekimleri Birliği kongresi İzmir'de yapılacak

Türk Diş Hekimleri Birliği kongresi İzmir'de yapılacak

Türk Diş Hekimleri Birliği kongresi İzmir'de yapılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim