• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Türk derbisi sınıfta kaldı

Türk derbisi sınıfta kaldı
Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, hafta sonu İspanya, İngiltere ve İtalya'da yapılan önemli maçlara oranla seyir zevki ve istatistik açısından oldukça geride kaldı.

Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, hafta sonu İspanya, İngiltere ve İtalya'da yapılan önemli maçlara oranla seyir zevki ve istatistik açısından oldukça geride kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de zirveyi ilgilendiren Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, futbolseverlerin beklentisini karşılamadı. İki takımın oynadığı futbol göze hoş gelmezken, bu durum istatistiklere de yansıdı. Avrupa'nın önemli liglerinde hafta sonu oynanan önemli maçlar, Türk derbisini kalite olarak geride bıraktı.

Golsüz sona eren Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde oynanan futbolu doğrudan etkileyen isabetli şut ve pas, faul ile korner istatistikleri, İspanya'da Barcelona-Real Madrid, İngiltere'de Manchester City-Chelsea maçlarına yaklaşamadı. Türk derbisi, Lazio-Roma maçını ise sadece isabetli pas yüzdesinde kıl payı geçti.

İsabetli şut yok
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde en dikkati çeken istatistik, kaleye çekilen şutlarda isabet sağlanamaması oldu.

İki takımın çektiği toplam 12 şutta isabet sağlanamadı ve adeta kaleciler yere yatmadan maçı tamamladı. 5 maçlık galibiyet serisini sürdürmek için sahaya çıkan ev sahibi sarı-lacivertliler, kaleye çektiği 10 şutta topu kaleye göndermeyi başaramadı. Avrupa'da Real Madrid'le yenilgisiz iki takımdan biri olan Beşiktaş ise maçta sadece 2 şut çekebildi. Bu sezon en az şut çektiği müsabakayı geride bırakan ve kaleyi tutturamayan siyah-beyazlılar, derbinin ilk 45 dakikasını şut atamadan tamamladı.

Oyun en çok Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde durdu

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde oyun, fauller nedeniyle 42 kez durdu, bu sayı diğer maçlarda yapılan faullerin çok önünde yer aldı.

Türk derbisinde iki takım da 21'er kez faul yaptı. Bu rakam, haftanın en tempolu maçlarından biri olan Manchester City-Chelsea maçında 23'te kaldı. El Clasico'da oyun 35 kez faulle durdu, Roma derbisinde ise hakem, 31 kez faul kararı verdi.

Pas isabetinde Roma derbisini geçti

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı, pas isabetinde sadece Lazio-Roma derbisini geçti.

Derbide Fenerbahçe yüzde 75, Beşiktaş ise yüzde 77 pas isabetiyle oynarken, bu rakam ortalama yüzde 76 oldu. Lazio-Roma derbisinde ise pas yüzdesi ortalama yüzde 75'te kaldı.

Kadıköy'deki derbide sadece 5 korner

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, korner olarak da oldukça kısır geçti.

Sarı-lacivertliler köşe gönderine 4 kez giderken, Beşiktaş sadece 1 korner kullanabildi.

El Clasico'da 12, İngiltere'de haftanın maçında 11, İtalya derbisinde ise 9 kez takımlar köşe gönderine gitti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim