• BIST 9524.59
  • Altın 2491.681
  • Dolar 32.4979
  • Euro 34.7358
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Türk Böbrek Vakfı’ndan 1’inci Basamak Hekimlere Böbrek Sağlığı Eğitimi

Türk Böbrek Vakfı’ndan 1’inci Basamak Hekimlere Böbrek Sağlığı Eğitimi
Türk Böbrek Vakfı'nın (TBV) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projesi kapsamında, 1'inci basamak hekimlere yönelik "Kronik Böbrek Yetmezliği...

Türk Böbrek Vakfı'nın (TBV) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projesi kapsamında, 1'inci basamak hekimlere yönelik "Kronik Böbrek Yetmezliği Hastalığının Önlenmesi" eğitiminin 3'üncüsü Tekirdağ'da gerçekleştirildi.

TBV'nin böbrek sağlığının korunması ve böbrek hastalıkları ile mücadele kapsamında, sağlık hizmeti ihtiyaçları için 1'inci basamak hekimlere yönelik "Kronik Böbrek Yetmezliği Hastalığının Önlenmesi" eğitimi, Trakya Kalkınma Ajansı'nın da desteğiyle Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün himayelerinde gerçekleştirildi.

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesindeki Ramada Otel'de gerçekleştirilen böbrek eğitimi programına, Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Kiraz, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hülya Becerir, TBV'nin Mütevelli Üyeleri ve Gönüllülerinden Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, Prof. Dr. Tevfik Ecder, Prof. Dr. Nevin Dinççağ ve Prof. Dr. Aytaç Öncül katıldı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren TBV Tıbbi Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, "Aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi ve hastanelerin acil servis hekimleri olan 1'inci basamak hekimlerine verilen eğitimlerle, sağlık hizmeti verdikleri ve takibini yaptıkları hastalarda, böbrek hastalıklarının önlenmesi ve erken teşhis edilen hastaların nitelikli tedavileri sağlanarak, Trakya Bölgesi'nde böbrek hastalıklarının önlenmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Eğitimde şeker hastalığı ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Nevin Dinççağ da, Türkiye'de diyabet hastalarının sayısının 6,5 milyona ulaştığını belirterek, diyabetin damar yapısını bozan sistemik bir hastalık olduğunu ifade etti. Diyabet hastalarının hekimler veya eğitmenler tarafından verilen önerileri dikkate almaları gerektiğini aktaran Prof. Dr. Dinççağ, diyabetin ciddi bir sağlık sorunu olduğunu kaydetti.

Ülkedeki erişkinlerin yaklaşık 3'te 1'inde hipertansiyon olduğunu belirten Prof. Dr. Tevfik Ecder ise, hipertansiyonun tedavi edilmemesi durumunda kalbi, böbreği, beyni ve damarları olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Ecder, hiper tansiyonun, diyabetten sonra böbrek yetmezliğinin ikinci büyük nedeni olduğunu katılımcılarla paylaştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim