• BIST 8718.11
  • Altın 2246.872
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1918
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Türk bilim insanı Almanya adına derece elde etti

Türk bilim insanı Almanya adına derece elde etti
Muğla'nın Ortaca ilçesinde doğup büyüyen Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında Almanya'da çalışmalarına devam eden Dr. Veli Vural Uslu, her yıl 5 farklı...

Muğla'nın Ortaca ilçesinde doğup büyüyen Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında Almanya'da çalışmalarına devam eden Dr. Veli Vural Uslu, her yıl 5 farklı kıtadan 30'un üstünde ülkenin katıldığı "FameLab" yarışmasında Almanya adına derece elde etti.

Milyonlarca izleyicisi ile "bilim-iletişim" alanında Dünya'daki en büyük yarışma "FameLab" performansı ile adından söz ettiren Dr. Veli Vural Uslu, İngiltere'nin Cheltenham şehrinde düzenlenen Uluslararası finalde 2'nci oldu. Uslu, bu başarısı ile yarışma tarihinde Almanya'ya ilk ödülünü kazandırdı.

Almanya şampiyonu olarak İngiltere'de yarışma hakkı kazanan Dr. Uslu, yarı finallerin ardından 7 Haziran'da, 12 ülkenin yer aldığı Uluslararası finalde yarıştı. Yarışmada 1'inciliği Malezya temsilcisi elde ederken, beyaz kan hücrelerinin insan davranışlarını nasıl etkilediğini anlatan Dr. Uslu, 2'nci oldu. Dr. Uslu, bu başarısı ile dünyanın en önemli yarışmalarından birinde hem Türk hem de Alman vatandaşlarını gururlandırdı.

Dr. Uslu, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada; "Avustralya'dan, Güney Afrika'ya, İngiltere'den, Brezilya'ya 5 kıtadan 30 ülkenin katılımıyla gerçekleşen yarışmanın yarı finalleri ayın 6'sında sona erdi. En iyi 12 ülke finalde yarıştı, ayın 7'sinde İngiltere'nin Cheltenham şehrinde yapılan Uluslararası finalde Almanya'yı temsil ettim. Malezya'nın ardından ikinci oldum. Bu Almanya'nın, yarışma tarihinde hem ilk finale çıkışı oldu hem de ilk ödülü oldu. Yarışma sonucu plaket ile ödüllendirildik. Ayrıca dereceye girenler çeşitli ülkelerde konuşmalara davet alıyorlar ve bilimi topluma anlatmaya devam ediyorlar." diye konuştu.

Yarışmanın basında yer almasının ardından kendisine gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu dile getiren Uslu; "Özellikle ailelerin çocuklarını bu yönde teşvik edeceklerini paylaştıkları mesajları görmek inanılmaz bir keyif. Toplumun bilime dahil edilmesi ve bilim toplumunun oluşması adına iletişim alanında da faaliyet göstermeye devam edeceğim." dedi.

Dr. Uslu, final öncesi yaptığı açıklamada, "her ne kadar Almanya adına yarışmaya katılsam da, Uluslararası finalde içten içe Türkiye ve Ortaca insanını temsil ettiğimi hissediyorum." sözleri ile duygulandırmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim