• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Türk Berber Dünyayı Tıraş Edecek

Türk Berber Dünyayı Tıraş Edecek
Dünyanın çeşitli meydanlarında saç tıraşı yapan üniversite diplomasına sahip berber Kadir Alkan'ın Sultanahmet meydanında yaptığı saç tıraşını...

Dünyanın çeşitli meydanlarında saç tıraşı yapan üniversite diplomasına sahip berber Kadir Alkan'ın Sultanahmet meydanında yaptığı saç tıraşını yabancı turistler şaşkın bakışlarla izledi. Berber Alkan'ın, en büyük hayali tüm dünya meydanlarında saç tıraşı yapmak.

Dünya çapında gerçekleştirilen Kuaförler Arası Milli Takımlar Yarışmasında ikinci olan Türk berber Kadir Alkan, dedesinden babasına, babasından da kendisine geçen aile mesleğini Sultanahmet'teki kuaför salonunda devam ettiriyor. Birisi bilgisayar programcılığı olmak üzere iki üniversite bitiren Alkan'ın en büyük hedefi dünyanın en ünlü meydanlarını dolaşıp, meydan tıraşı gerçekleştirmek. İtalya Milano ve Avusturya Viyana'da büyük meydanlarda saç tıraşı yapan Alkan, bu kez de Sultanahmet meydanında Ayasofya'nın önünde saç tıraşı yaptı.

"AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI HER YERDE TEMSİL EDECEĞİM"

Yabancı turistler yapılan saç tıraşını görüp şaşkına uğrarken, bu anı kameralarıyla görüntüledi.

En büyük hayalinin tüm dünya meydanlarında en az bir kez saç tıraşı gerçekleştirmek olduğunu söyleyen berber Kadir Alkan, üniversite mezunu olmasına rağmen berberlik mesleğini severek yaptığını dile getirerek, "Dünyanın her meydanında saç kesmek benim bir emelim. Zaten doğma büyüme Sultanahmetliyim. Daha önce, Roma meydanında, Milano ve Viyana meydanlarında saç kestim. Şu an doğduğum büyüdüğüm semtte kesmek istedim. Dolayısıyla benim için çok önemli bir şey. Bu idealimi kesinlikle sonuna kadar devam ettirmek istiyorum. Maddi olarak bu parayı kendim karşılıyorum zaten herhangi birisinden destek almıyorum. Ülkemi her yerde temsil etmeye çalışıyorum, ay yıldızlı bayrağımızı her yerde temsil edeceğim" dedi.

DÜKKANDA TIRAŞ OLMAYA GELDİ, MEYDANDA TIRAŞ OLDU

Alkan'ın Sultanahmet meydanında saç tıraşı yaptığı Emre Beceren ise şaşkınlığını şöyle dile getirdi: "Dükkana normal olarak tıraş olmaya gelmiştim. Ama böyle bir şey olacağını hiç tahmin etmedim. Kadir ağabey sağolsun bizi konu mankeni yaptı çok şaşırdım duygularım çok farklı. Benim içinde bir ilk oldu, zaten bunu yaşayacak bir insan yoktur herhalde."

Sultanahmet'te 25 yıldır esnaflık yapan Mustafa Orel, Alkan'ın dedesine ve babasına tıraş olduğunu ifade ederek, "Kardeşimizle gurur duyuyoruz böyle meşhur bir berber olması nedeniyle. Kadir'in ilk başta böyle bir isteği olması nedeniyle şaşırdık, ama çok da gururlandık" diye konuştu.

YABANCI TURİSTLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Çinli turist Bob Jhan ise şaşırdığını ifade ederek, "Bizim ülkemizde de saç kesimi çok önemli. Hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Bu yüzden bir resim çektirmek istedim, bana çok ilginç geldi" diye konuştu.

Saç tıraşına tanık olan yabancı turistlerden İsviçreli Siryo Hudri, şaşkınlığını dile getirerek, "Bizim ülkemizde sokakta böyle bir şey yok, gördüğümde çok şaşırdım" dedi.

Berber Alkan, insanların şaşkın bakışları arasında gerçekleştirdiği tıraş sonrası yerleri temizlemeyi ihmal etmedi.

Türk Berber Dünyayı Tıraş Edecek

Türk Berber Dünyayı Tıraş Edecek

Türk Berber Dünyayı Tıraş Edecek

Türk Berber Dünyayı Tıraş Edecek

Türk Berber Dünyayı Tıraş Edecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim