• BIST 9530.47
  • Altın 2474.701
  • Dolar 32.4265
  • Euro 34.7274
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Türk Balıkları, Türkmenistan Sofralarını Süsleyecek

Türk Balıkları, Türkmenistan Sofralarını Süsleyecek
Türkmenistan sofralarını Türk balıkları süsleyecek. İhracatın yükselen yıldızı Türk Su Ürünleri Sektörü'nün, tanıtım elçisi Su Ürünleri Tanıtım...

Türkmenistan sofralarını Türk balıkları süsleyecek. İhracatın yükselen yıldızı Türk Su Ürünleri Sektörü'nün, tanıtım elçisi Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 2016 yılında tanıtım atağına Türkmenistan'ın Aşkabat şehrinde düzenlenen Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı ile start verdi.

Türkmenistan'daki Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın bu yıl 7. Kez düzenlendiğini, STG olarak ikinci kez yer aldıklarını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Türkmenistan ve Türki Cumhuriyetlere Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı aracılığıyla ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Türkmenistan'da tüm gıda gruplarında Türk firmalarının pazarda hakimiyetinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren İşliel, "Türkmenistan'ın en büyük AVM'si bir Türk ortaklığı. Türkmenistan'da levrek, çipura, alabalık ve hamsiyi biliyorlar ve severek tüketiyorlar. Türkmenistan geleneğine göre eskiden perşembe günü balık yeme günleriymiş. Biz de bu geleneği canlandırmak ve bu gelenek sayesinde Türkiye'nin ihracatını arttırmak istiyoruz" dedi.

Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın Türkiye'nin ve Türk ürünlerinin tanıtımı için doğru bir model olduğunu anlatan İşliel şöyle devam etti: "Türkmenistan pazarı Türk firmalarının bireysel tanıtım çalışmalarıyla girmeleri ve pazarda tutunmaları zor olan bir pazar. Bu model sayesinde Türk firmaları Türkmenistan pazarına girme ve ürünlerini tanıtma olanağı elde ediyor. Türk İhraç Ürünleri Fuarı başka ülkelerde de model olarak kurgulanabilir."

TÜRK ÜRÜNLERİ TÜRKMENİSTAN'A TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERİ FUARI İLE GİRİYOR

Türkiye'nin gövde gösterisine dönüşen ve Türk ürünlerinin Türkmenistan pazarına girişinde kilit rol üstlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarı bu yıl 7. kez düzenleniyor. 9-11 Şubat 2016 tarihleri arasında Aşkabat Sergi Köşkü'nde 1900 metrekarelik alanda inşaat, inşaat malzemeleri, dayanıklı ev eşyaları, kozmetik, gıda, ısıtma, makine, plastik, kimya, mobilya sektörleri başta olmak üzere 93 Türk firması ürünlerini Türkmenlerin beğenisine sundu.

Fuarın açılışını Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şamuhammet Durdulyyew, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, DEİK Başkanı Ömer Cihat Vardan, TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu birlikte yaptı. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türk firmalarının stantlarının hepsini ziyaret ederek firma temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkmenistan ile Türkiye'nin doğal kardeşliğini ekonomik kardeşliğe dönüştürmek istediklerini ifade eden Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, iki ülke işadamlarının bir araya gelmesini ve iki ülke arasındaki ticareti arttırmayı arzu ettiklerini kaydetti. Elitaş, "İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik sadece bu coğrafya için değil dünya coğrafyası için de çok değerlidir. Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhammedov'da kendilerini ziyaretimizde iki ülke arasında ticari ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda çok istekli olduklarını dile getirdi" şeklinde konuştu.

Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nu STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, EİB Basın Müşaviri Murat Demircan ve EİB Personeli Doğuş Turgul temsil etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim