• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Türk Aşçılar Londra’da Tarih Yazdı

Türk Aşçılar Londra’da Tarih Yazdı
Londra'da yapılan uluslararası yemek yarışmasında 16 altın madalya alan Türk aşçılar tarih yazdı.

Londra'da yapılan uluslararası yemek yarışmasında 16 altın madalya alan Türk aşçılar tarih yazdı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Excel fuar alanında düzenlenen İngiltere'nin en büyük gıda ve servis fuarı "Hotelympia" yarışmalarında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Milli Takımı aşçıları 16'sı altın olmak üzere 46 ödül alıp, rekor başarı elde ettiler.

29 Şubat - 3 Mart tarihlerinde Londra Excel Fuar Merkezinde 37. kez düzenlenen Şefler geçidi (La Parade des Chefs) Türkiye Aşçılar Milli Takımı katılımı ile gerçekleşti.

İki yılda bir düzenlenen 45 ülkeden 4 bin şefin katıldığı ve Avrupa'nın en önemli yarışmalarından biri olan şefler geçidi, zorlu rakipler barındıran bir yarışma olmasına rağmen Aşçılar Milli Takımımız kendi tarihinde ki en büyük başarıyı elde etti.

MİLLİ TAKIM KAPTANIMIZ ERDEM DIRBALI: "MÜCADELE EFSANEYE DÖNÜŞTÜ"

Milli Takım Kaptanı Erdem Dırbalı'nın Londra'da yaptığı basın açıklamasında "Takım olarak verilen bu mücadele, sonunda bir efsaneye dönüştü. Milli aşçılarımız toplamda 46 ödül alarak, Türkiye tarihinde ilk kez uluslararası bir yarışmada bu kadar çok ödülü almaya hak kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Gecen sene 100 ülkenin katıldığı Lüksemburg dünya aşçılar olimpiyatlarında 25 madalya kazanmıştık ama Londra bizim için dönüm noktası oldu, uzun süredir ülkemizin tanıtımına verdiğimiz mücadelenin karşılığını alarak Türklerin farkını ortaya koyduk ve İngiltere'de Türk'ün sesini duyurduk. 20 kişilik kadromuz ile Milli Takımımız şefler geçidi yarışmasını inanılması güç bir rekorla sonlandırdı. 16 Altın, 14 gümüş, 8 Bronz madalya ve katıldığı 7 kategoride Klasman Birinciliği, 1 jüri özel ödülü ve salon birinciliği ile toplamda 46 ödül, bugüne kadar aldığımız en büyük ödül oldu, böylesine önemli bir ödülü Ülkemize ve bizlere destek veren herkese armağan ediyoruz" dedi.

BÜYÜKELÇİ ABDURRAHMAN BİLGİÇ: "SON DERECE SEVİNDİRİCİ"

Excel Fuar Merkezi'nde gerçekleşen yarışmaların ödül törenine Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Türkiye'nin Londra Kültür ve Tanıtım Ataşesi Ali Selçuk Can, Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu katılarak başarılı şefleri kutladılar. Türkiye Aşçılar Milli Takımını elde ettiği başarı nedeniyle kutlayan Büyükelçi Bilgiç, bugün alınan sonuçları büyük bir sevinçle karşıladığını belirterek, "Türkiye mutfağının Dünya mutfakları arasında ne kadar zengin ve önemli bir mutfak olduğu hep söylenir. Ama burada bir görsellik şöleni yaşadık. Sanat eserleri var. Hepsi birer biblo değerinde. Benim gözümde bronz alan, gümüş madalya alan da klasman birincisi ödülü alan, hepsi altın madalya ile eş değer. Türkiye milli takımı en çok ödülü alan takım oldu" şeklinde konuştu.

YALÇIN MANAV: "BÜYÜK BAŞARI"

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav da yarışmaların ardından yaptığı açıklamada aldıkları sonuçtan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Dört gündür Londra'dayız. Toplam 38 madalya aldık ve 16'sı altın, 14 gümüş ve 8 bronz madalya, 1 jüri özel ödülü birinciliği, 7 klasman birinciliği toplamda 46 ödül aldık. Bütün arkadaşlarımız, başta Milli takım Kaptanımız Erdem Bey olmak üzere canla başla çalıştılar ve bu başarıyı sağladık" dedi.

ALİ SELÇUK CAN: "TÜRK MUTFAĞININ ULUSLARARASI ALANDA TANITIMI ANLAMINDA ÖNEMLİ BİR BAŞARI"

Türkiye'nin Londra Kültür ve Tanıtım Ataşesi Ali Selçuk Can da, ödül alan şefleri tek tek tebrik ederek, "Londra'da şeflerimiz çok önemli madalyalar aldılar. Bu Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtılması anlamında çok büyük önemli taşıyor" dedi.

Türk Aşçılar Londra’da Tarih Yazdı

Türk Aşçılar Londra’da Tarih Yazdı

Türk Aşçılar Londra’da Tarih Yazdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim