• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Türk araştırmacının dünyayı sarsacak buluşu

Türk araştırmacının dünyayı sarsacak buluşu
Türk araştırmacı Atilla Alperen, elektrikli otomobillerde kullanılabilecek dünyada eşi benzeri olmayan bir motor ürettiğini iddia etti.

Şarja gerek kalmadan araçların bu motor sayesinde yoluna devam edebileceğini belirtti!
Yıllarca ABD ve Kore'de faaliyet gösteren The Alperen Group'un sahibi Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli elektronik silah uzmanı Atilla Alperen, fizik yasalarını altüst eden bir buluş gerçekleştirdiğini iddia etti.

Elektrikli otomobillerde kullanılacak ve evlerde doğalgaza gerek kalmadan ısıtma sağlayacak, hatta uzay araçlarında bile tercih edilebilecek motorlar geliştirdi. Alperen geliştirdikleri TurXotor (motor) ve TurXator(elektrik üretecisi) sayesinde otomobil sektöründe büyük çığır açacaklarını söyledi.

Alperen, motor ve elektrik üreticisinin çalışma sistemini şöyle anlattı: 

NASIL ÇALIŞIR?

Öncelikle kapalı bir sistemden elde edilen çıkış enerjisinin, sisteme verilen giriş enerjisinden asla büyük olamayacağını belirledik. Buna göre giriş enerjisinin aslında sanıldığı gibi bir bütün enerji olmadığını, giriş enerjisinin "kaynak enerji" ve"araç enerji" toplamı olduğunu tespit ettik. Örneğin; elektrik enerjinin asıl kaynağı, alternatördeki dönen manyetik alan kaynağıdır. Biz bunu "kaynak enerji" olarak isimlendirdik. Motorun ürettiği döner mekanik güç ise aslında, çıkış enerjisini üreten değil ama bu enerjinin üretilmesini sağlayan enerji olduğunu gördük. Bunu da "Araç enerji" olarak isimlendirdik. Kullandığımız elektrik enerjisi, motordan değil ama motor sayesinde üretilir. 

500 MİLYAR DOLARLIK İHRACAAT!

Alperen, bu tespitler sayesinde motoru ürettiklerini, seri üretim için destek beklediklerini belirterek, "Artık elektrikli otomobilin patronu Türkiye olabilir. Yeter ki devlet buna sahip çıksın. TUBİTAK destek versin. Yeni Türkiye'ye inanıyorum. Bu sayede ülkemize 500 milyar dolarlık ihracat geliri sağlanır" dedi.

AZ ENERJİ TÜKETİMİ

Alperen şöyle devam etti: Tur- Xotor ile normal motorlar arasında şu fark ortaya çıkıyor. 

Normal motorlar: Giriş elektrik enerjisini kullanarak, giriş enerji miktarına kıyasla çok daha az çıkış mekanik gücü üretir.

TurXotor: Giriş elektrik enerjisini kullanarak üç fonksiyonu eş zamanlı yapar: Giriş elektrik enerjisine denk değerde mekanik motor gücü ve eş zamanlı elektrik üretir. Elektrik üretme fonksiyonu devreye alındığında giriş enerjisi olarak kullandığı elektrik enerji miktarını en az yüzde elli oranda azaltır. Mekanik enerjiyi bu orana denk arttırarak daha fazla motor gücü üretir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim