• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Turizmin lezzet avcıları

Turizmin lezzet avcıları
Rusya Devlet Başkanı Putin'den, eski ABD Başkanı Obama'ya kadar birçok dünya liderinin yanı sıra her yıl milyonlarca turiste yemek yapan Antalya'daki mutfak şefleri, yeni tatlar bulmak için keşif yapıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, eski ABD Başkanı Barack Obama'dan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'a kadar birçok dünya liderine öncesinde yemek yapan Antalyalı mutfak şefleri, hazırladıkları lezzetlerle turistleri hayran bırakıyor.

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da lüks otellerin mutfak şefleri, dünya mutfağını harmanlayarak yaptıkları lezzetlerle ziyaretçilerin memnun ayrılmasını sağlıyor.

Milliyetleri ve zevkleri farklı olmasına rağmen özenle hazırladıkları yemeklerle turistlerin memnun ayrılmasını sağlayan şefler, Türk mutfağıyla dünya yemeklerini birleştirmek için lezzet avcılığı yapıyor. Belli bir hiyerarşinin bulunduğu mutfaklarda hazırlanan yemekler, 6 farklı şefin ayrı ayrı tadım ve görselinden geçirilerek sunuluyor.

"Misafirlerin damak zevkine göre menüler hazırlıyorlar"

Antalya'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, eski ABD Başkanı Barack Obama'dan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'a kadar birçok dünya liderine yemek yapan Antalyalı mutfak şefleri, turistler için hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Mutfaklarda, binlerce misafir için özenle hazırlanan yemekler etrafa yayılan kokusuyla cezbediyor.

Turizm Merkezi Belek'te faaliyet gösteren The Land Of Legends Hotelin mutfak şefi Levent Bıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır gastronomi sektöründe çalıştığını belirterek, misafirlerin damak zevkine göre menüler hazırladıklarını söyledi.

"İyi yemek iyi tatil"

"İyi yemek iyi tatil" kavramını benimsediklerini anlatan Bıyık, doğal ürünler tercih ederek, Türk damak zevkini harmanlayarak lezzetler hazırladıklarını ifade etti.

Bıyık, manken Andriana Lima'dan şarkıcı Nikolay Baskov'a birçok yabancı ünlüye yemek hazırladığını ve Türk lezzetlerinin sevildiğini söyledi.

"Dedektör köpekle radyasyon araması"

Regnum Carya Golf ve Spa Resort'un şefi Şevket Gökçen de doğal ve taze ürünler için pazara, sabah erkenden balıkçılara giderek, lezzet avcılığını yakalamaya çalıştıklarını belirtti.

Otellerine sık sık ünlü ve siyasetçilerin tatile ve programlara geldiğini bildiren Gökçen, şunları kaydetti: 

"Antalya'da G-20 Liderler Zirvesi'nde Putin, Obama, Merkel ve Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'a yemekler hazırladık. Arap lideri kesinlikle soğan, sarımsaklı yemek istemiyor. Obama'ya, yemekleri mutlaka radyasyon testi yapıldıktan sonra sunum yapılıyor, kendi aşçısı da vardı. Dünya liderlerine yemek hazırlamak bizim için güzel bir tecrübe oldu. Türk mutfağından da menüler hazırlanmıştık. Mutfak, ciddi güvenlik aşamalarından geçirilip, mayın köpekleriyle dedektörle radyasyon aramaları yapılmıştı."

"Damak çatlatan ustalar"

Susesi Luxury Resort mutfak şefi Orhan Eryılmaz her ülkenin damak zevkinin farklı olduğunu, Rusların deniz mahsullerini, Almanların sosis ve patates yemeklerini tercih ettiğine dikkati çekti. Eryılmaz, "Her ülkenin damak tatlarını gezerek, görerek yansıtıyoruz. Sezon sonlarında da uluslararası birçok yarışmalara katılıp, ödüller alıyoruz." dedi.

Sürekli yeni lezzetler geliştirmeye çalıştıkları için kendilerini "damak çatlatan ustalar" olarak tanımlayan Eryılmaz, sadece kahvaltı için 500 çeşit çıkardıklarını, dev gibi kadroyla profesyonel çalıştıklarını anlattı.

"İşimiz yaratıcılık" 

Kaya Palazzo Golf Resort Oteli mutfak Şefi Seçkin Demir, daha önce Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan ve İsviçre'de çalıştığını, birçok ülkenin cumhurbaşkanına yemek hazırladığını aktardı.

Günlük 2 bin civarında misafire yemek yaptıklarını vurgulayan Demir, "Biz kendimizi lezzet avcıları diye nitelendiriyoruz çünkü gastronomi dünyası her gün gelişip, değişiyor. Yeni lezzetler keşfediyoruz." dedi.

Maritim Pine Beach Resort & Club Otelin mutfak şefi Serdal Arıbeyi de damak zevkine hitap ettiği için sürekli kendisini geliştirdiğini belirtti.

Maxx Royal Belek Golf Resort şefi Sami Kahraman, 38 yıldır aşçılık mesleğini yaptığını ifade ederek, "İşimiz yaratıcılık. Dünya lezzetlerini keşfederek, ortak tadı bulmaya çalışıyoruz." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim