• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Turizmin kalbi Adana’da atacak

Turizmin kalbi Adana’da atacak
Türkiye'nin üçüncü büyük uluslararası turizm fuarı Çukurova bölgesinin en büyük şehri Adana'da yapılacak.

Türkiye'nin üçüncü büyük uluslararası turizm fuarı Çukurova bölgesinin en büyük şehri Adana'da yapılacak.

Fuar projesi için Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, başkanlığında görüşmeler yapan heyet tüm kurumlardan "Adana'ya böyle bir turizm fuarı lazım. Yanınızdayız." şeklinde söz aldı.

Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 2017 Nisan ayında yapılması planlanan fuar için ADRO Başkanı İsa Akdağ, Globalist DMC Başkanı Süleyman Gök, Barış Gazetesi ve Turizm News İnternet Sitesi sahibi Durmuş Ali Başkan, Türkiye Turizm.com editör Özkan Altıntaş fuarın yapılması hakkında yetkilerle görüştü.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin ile yapılan görüşmelerde tüm kurumlar fuar organizasyonu için destek vereceklerini bildirdi.

Vali Mustafa Büyük, Adana başta olmak üzere Çukurova yöresinin büyük bir turizm potansiyeli olduğunu belirterek, "Fuar Çukurova'nın yanı sıra Türkiye'nin doğu bölgelerindeki büyük bir eksikliği giderecek. Turizmin tüm paydaşları Adana'da bir araya gelecek. Valilik olarak biz turizmin olduğu her yerde var olmak istiyoruz. Bu fuarı sonuna kadar destekleyip sizlerin yanınızda olacağız." dedi.

ADRO Başkanı İsa Akdağ da "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Çukurova Turizm Ödülleri ile bölgeye değer kazandırdık. Türkiye turizmine hizmet eden başarılı turizmcilere ödüller veriyoruz. Önümüzdeki yıl hayata geçirmeyi planladığımız turizm fuarı ile Adana'ya ayrı bir değer katacağız. 2017 Nisan ayında turizmin kalbi Adana'da atacak." şeklinde konuştu.

Fuarın düzenleyicisi Globalist DMC Başkanı Süleyman Gök ise ITM Çukurova'nın Adana'ya büyük bir diğer katacağını belirterek, "Yıllardan beri doğduğum topraklar olan Adana'ya bir hizmet yapmak istiyordum. Fuar projesiyle fırsat doğduğu için çok mutluyum. Turizm fuarı Adana'nın turizmdeki geleceğini değiştirecek, dünyaya açacak ve heyecan getirecektir." dedi.

Inter Tourism Market-ITM Çukurova ekibi tarafından yapılacak olan "Travel Show', yurtiçi ve yurtdışından turizm sektörünün tüm paydaşlarını Adana'ya toplayacak. Kapalı alanı 13 bin 500 metrekare olan Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin açık alanıyla birlikte 60 bin metrekare alana yayılması planlanan fuara yaklaşık 250 katılımcı ve 50 bine yakın ziyaretçi hedefleniyor.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim