• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Turizmde ecrimisil sevinci

Turizmde ecrimisil sevinci
Turizmcilerin yaşadığı sıkıntılardan biri olan ecrimisil borçlarına yapılandırma imkanı sağlanarak borçların 2017, 2018 ve 2019 yıllarının eylül...

Turizmcilerin yaşadığı sıkıntılardan biri olan ecrimisil borçlarına yapılandırma imkanı sağlanarak borçların 2017, 2018 ve 2019 yıllarının eylül aylarında olmak üzere üç eşit taksitle ödenecek olması turizm sektörü tarafından memnuniyetle karşılandı.

Hazine taşınmazının, idarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, idarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın talep edilen tazminat olan ecrimisilde, turizmcilerin beklediği haber geldi.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Tahsilat Genel Tebliği'ne göre, vadesi geldiği halde ödenmemiş ve takip ve tahsil edilmek üzere vergi dairelerine gönderilen ödenmemiş ecrimisil borçları yapılandırılabilecek.

"Devletin gerekli önlemleri alacağına inanıyoruz"

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, kararın yürürlüğe girmesinin turizmciler için sevindirici bir haber olduğunu belirtti. Bu sene turizmciler açısından zor günler geçirildiğine işaret eden Öncel, "Rakamlardan da görüleceği üzere hem gelirlerde hem de konaklamalarda sıkıntılar var. Ancak birinci planda ülkenin durumu, huzuru ve geleceğiyle ilgili adımların atılması turizmden daha önemli. Ama biz turizmcilerin de mağdur olmaması için zor durumda kalan turizmcilere de devletin el uzatacağına, yardımcı olacağına ve destekleri ayakta tutmak için gerekli önlemleri alacağına inanıyoruz. Bunlardan biri de ecrimisil bedelleri oldu. Aslında ecrimisil bedellerinden Çeşme çok fazla etkilenmiyor. Bedellerin ertelenmesi daha çok güney tatil beldelerini mutlu eden bir haber" dedi.

Teşvik süresi ve kredilerde vade uzatımı

Turizmciler için atılmasını bekledikleri diğer adımları da anlatan Başkan Öncel, "Bizler için özellikle kredi banka borcu olan otelcilerin düşünülmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle Eximbank'tan destek alan otellerin hem teşvik belgelerinin sürelerinin uzatılması hem de kredilerin ödenmesi konusunda vade uzatımına gidilmesi, otelcileri bir nebze olsa rahatlatacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim