• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

'Turizmde bu sene esnaf için kar değil, ar yılı'

'Turizmde bu sene esnaf için kar değil, ar yılı'
Manavgat Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, 2016 turizm sezonun turizmci esnafı için çok riskli olduğunu, harcamaların "ayağını...

Manavgat Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, 2016 turizm sezonun turizmci esnafı için çok riskli olduğunu, harcamaların "ayağını yorganına göre uzat" ata sözüne göre yapması gerektiğini söyledi.

Turizm sezonu ve turizmi içinde bulunduğu durumla ilgili açıklama yapan Ergen, 2015 yılının esnaf açısından kayıp bir yıl olduğunu bu senenin de esnaf için sıkıntılı olduğunu kaydetti. Esnafın sezon öncesi her türlü riske karşı önlemini alma uyarısında bulunan Ergen,"Turizmci esnafı için bu sene kar yılı değil, ar yılı. Yani ayakta kalma yılı. Varlığını koruma yılı. Ayakta kalabilmesi için ayağını yorganına göre uzatması gerekir." dedi.

Son uçak krizi ile bölgede Rus turizminin sona erdiğine dikkat çeken Ergen, Rus turizmde düzelme olsa bile Rus para birimi Ruble'nin sürekli değer kaybetmesinin bir risk olduğunu ifade etti. Krizle birlikte Antalya'ya gelen 3,5 milyon Rus turistin yeni sezonda gelmemesiyle büyük bir boşluk oluşturacağının altını çizen Ergen, "Rus turizmindeki boşluk ve açığı kapatmak için diğer başta Alman pazarı olmak üzere Hollanda, Belçika, İngiltere, Avusturya, Baltık ve İskandinav turistlerde yüzde 30'luk bir artış olması gerekir. Oda çok zor görünüyor. Çok büyük tanıtımla olsa olsa en büyük yüzde 10'luk artışla Alman pazarında olur. Onun dışında bir artış olmaz. Onu için Rus pazarında oluşan boşluğu bir anda diğer pazarlarla doldurmak zor." diye konuştu.

Geçen yıl turizmci esnafın kârdan yiyerek ayakta kaldığına dikkat çeken Ergen, bu sene bununda olmadığını onun için esnafın sezon öncesi yatırımlarını yüzde 50 küçülterek ayağını yorganına göre yapması tavsiyesinde bulundu. Ergen, bölgede ayağını yorganına göre uzatmamaya bağlı her yatırımın fiyasko ile sonuçlanabileceğini, bununda sezonda çok sayıda iflas etmesi anlamına geldiği dile getirdi.

'Turizmde bu sene esnaf için kar değil, ar yılı'

'Turizmde bu sene esnaf için kar değil, ar yılı'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim