• BIST 9722.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Turizmciye Yılbaşı Dopingi

Turizmciye Yılbaşı Dopingi
Rusya krizinin ardından sıkıntılı günler yaşayan Antalyalı turizmcilerin yüzü yılbaşı ile güldü.

Rusya krizinin ardından sıkıntılı günler yaşayan Antalyalı turizmcilerin yüzü yılbaşı ile güldü. Yılbaşı nedeniyle özel programların hazırlandığı otellerde doluluk oranı yüzde 70'lere ulaştı.

Güneydoğu'da yaşanan terör olayları, seçim süreci ve Rusya gibi faktörlerin etkisiyle zorlu bir yıl geçiren turizm sektörü, 4 günlük yılbaşı tatiliyle rahat bir nefes alacak. 100 bin kişinin tatile çıkacağı yılbaşı döneminde, yaklaşık 300 milyon TL'lik bir pazar oluşacağı öngörülüyor. Antalya'da ise 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinde yılbaşı hareketliliği yaşanıyor. Rusya krizinin ardından sıkıntılı günler yaşayan Antalyalı turizmcilerin yüzü yılbaşı ile güldü. Ağırlıkta iç pazar ve Antalya'da yaşayan Rusları otellerinde ağırlayacak turizmciler, misafirlerine özel programlar hazırlarken, otellerde doluluk yüzde 70'lere ulaştı.

Antalya Kent Merkezinde bulunan Hotel Su Genel Müdürü İsmail Hakkı Yılmaz, yerli yabancı turistlerin Antalya'yı tercih nedenlerinin başında Aralık ayında bile güzel havanın yaşanması olduğunu söyledi.

HAVA SICAKLIĞI TERCİH NEDENİ

Yılmaz, "Aralık ayı kış ayı olmasına rağmen Antalya'nın kentine has güneşi devam ediyor. 20 dereceleri görebiliyoruz. Tercih nedeni. Her yılbaşı olduğu gibi yoğun program ile misafirlerimizin karşısına çıkacağız. Akşam 7'de başlayacak. 8'den itibaren arka arkaya üç sanatçı çıkacak, çocuklarımız için ayrı bir program hazırladık, çocuklar ayrı dalında eğlenecek" dedi.

Yılbaşı nedeniyle doluluğun olduğunu belirten Yılmaz, "Ancak genel değerlendirme yapacak olursak son günlerde yaşanan tatsız olaylar nedeniyle sektörümüz çok mutlu değil. Ne kadar süreceğini bilmiyoruz ancak düzeleceğini umut ediyoruz. Şehir içi Ankara, İstanbul, İzmir, Konya illerde de geniş bir yelpaze var. Rusya bizim için ana bir pazar. 4,5 milyon turist geliyor. Alternatif pazarlar peşindeyiz. İç pazar alternatif gibi gözükse de tek başına yeterli değil. Orta Avrupa, Balkanlar önem kazanacak" diye konuştu.

YILBAŞI TURİZMCİYE MORAL OLDU

Kemer ilçesine bağlı Beldi Bölgesinde bulunan Rixos Sungate Otel Genel Müdürü Derya Billur da yılbaşının turizmcilere moral olduğunu kaydetti.

Billur, Rusya krizi nedeniyle Rus misafirler için hazırlanan programların iptal edildiğini ancak otellerinde yerli turistin yanısıra Antalya'da yaşayan Rus vatandaşları ağırlayacaklarını belirtti.

Billur, "Yılbaşı turizmciye moral oldu, hepimizin en çok ihtiyacı olan şey iyi dilekler. Biz de misafirlerimize iyi bir yılbaşı geçirtmek için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Bin 800 kişilik misafir organizasyonumuz var, gem yurtiçi hem de yurtdışından misafirlerimizi ağırlıyoruz. İki ayrı program hazırlıyoruz. Kemer bölgesi çok fazla Rus ağırlıyordu, bu nedenle Rus sanatçılı program hazırlamıştık ama iptal ettik. Daha fazla yerli misafirler için 4 günlük program hazırladık" dedi.

"TURİZME RUSLARA BAŞLAMADIK, RUSLARLA DA BİTİRMEYECEĞİZ"

Yılbaşı sonrası sezon değerlendirmesinde bulunan Billur, "Turizmciler olarak olaya pozitif bakmak ve olumlu düşünmek zorundayız. Biz turizme Ruslara başlamadık, Ruslarla da bitirmeyeceğiz. Bir çok alternatif pazarda araştırmalarımız devam ediyor, devletin de vereceği destekle çok büyük sıkıntılar yaşanmadan krizi aşacağız. Sadece deniz, güneş, kum turizmin yanısıra doğa turizm, inanç turizm, kongre turizmi. G-20 ile birlikte başarı ile yapacağımızı gösterdik. Tabii Rusya ile yaşanan kriz sonrası Rus turistler ile ilgili programlarımızda bir çok değişikliğe gittik. Antalya'da yaşanan çok sayıda Rus vatandaşımız var. Onlarla ilgili de çok yoğun talep geldi. Biz normalde bir salonda yapacağımız programı iki salona ayırdık. Bir salonda yerli misafirlerimizi, diğer salonda yabancı misafirlerimizi memnun edecek program hazırladık. Antalya'da yaşayan Rus misafirlermiz için alternatif programlar hazırladık" ifadelerini kaydetti.

Öte yandan, yeni yılı 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinde karşılamak isteleyler için maliyet ise 200 lira ile 600 arasında. 200 liradan başlayan 600 liraya kadar yükselen paket programlar bulunuyor.

Turizmciye Yılbaşı Dopingi

Turizmciye Yılbaşı Dopingi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim