• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Turizmciler ’Terör’ Konusunda Bilgilendirildi

Turizmciler ’Terör’ Konusunda Bilgilendirildi
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Adıyaman'da turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin temsilcilerine...

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Adıyaman'da turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Paşa Konağı'nda gerçekleştirilen toplantıya otel, restaurant, seyahat acenteleri başta olmak üzere turizm sektörüyle ilgili hizmet veren işletmelerin temsilcileri katıldı. Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Düzgün, "Bilgi Güçtür" adlı projeyle ilgili toplantıya katılanlara bilgi verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Düzgün, PKK ve Daeş gibi terör örgütleri hakkında bilgilendirilme yapmayı amaçladıklarını belirterek, İstanbul Sultanahmet'te turistlere yönelik yapılan saldırı sonrasında böyle bir projenin hazırlandığını kaydetti.

Murat Düzgün, "Terörün boyutları, yapılma şekli, amacı, yapanı çok çeşitli hale gelmiştir. Bugün dünyanın her yerinde terör eylemleri meydana gelmekte, bu eylemde farklı yaşta, cinsiyette, düşüncede insanlar yaşamlarını yitirmektedir. Terör sadece Ortadoğu'da değil, Avrupa'da kısacası Dünya'nın her yerinde meydana gelmektedir. Özellikle ülkemiz bulunduğu coğrafi yapı, terör örgütleri ile yapılan etkin mücadele sebebi ile hedef konumundadır.

Terör örgütleri yapmış oldukları eylemlerle, örgütlerin adlarını duyurarak yeni eleman kazanmak isterler. Ülkemizde özellikle turizm bölgeleri, turist olarak ülkeyi ziyarete gelen insanlara yönelik yapılan eylemleri daha etkili olmaktadır. Ayrıca ülkemizin imajına zarar verdiği gibi ekonomik olarak da zarar vermektedir. Terör örgütleri ile etkin mücadele, terör eylemlerine engel olmak sadece güvenlik kuvvetlerinin çalışmaları yanında, vatandaşımızın yardımları ile olabilecek hale gelmiştir. Bilgi Güçtür projesi ile 40'arlı 10 grup olmak üzere turizm sektöründe iştigal eden 400 kişiye bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Ülke genelinde top yekün birliktelik sağlanarak terör örgütlerine karşı tek çatı altında birleşerek, mevcut sorunlar ile olması muhtemel sorunlara karşı birlikte hareket edilmesi, zararlı alışkanlıkların önlenebilmesi için birlikte hareket etmenin önemine ve ehemniyeti var" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından polis memuru Molla Karakuş'un sunumuyla devam etti.

Turizmciler ’Terör’ Konusunda Bilgilendirildi

Turizmciler ’Terör’ Konusunda Bilgilendirildi

Turizmciler ’Terör’ Konusunda Bilgilendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim