• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Turizmciler Bilecik’te Buluştu

Turizmciler Bilecik’te Buluştu
Bilecik Valiliği'nin koordinasyonunda Bilecik Belediyesi ile işbirliğiyle Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen İnfo Gezi...

Bilecik Valiliği'nin koordinasyonunda Bilecik Belediyesi ile işbirliğiyle Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen İnfo Gezi Programı kapsamında turizmciler Bilecik'e geldi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, İzmit, Çanakkale'den gelen tur acentaları ve serbest çalışan kokartlı tur rehberleri, 3 gün boyunca Bilecik'in tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldular. Gezi sonrası Bilecik Pelitözü Göleti Çınar Bahçe'de, değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun ve BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci'nin yanı sıra gelen tur acentaları ve serbest çalışan kokartlı tur rehberleri katıldı.

"BİLECİK'E GELECEK OLAN MİSAFİRLER İÇİN DE EKSİK KISIMLARIMIZI TAMAMLIYORUZ"

Toplantıda konuşan BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Bilecik'te turizm konusunda güzel hazırlıkların olduğunu belirtti. Değirmenci, "Bilecik'in kuruluş ve kurtuluştan kaynaklanan kültürel ve tarihi değeri, doğal yapısından kaynaklanan hem doğal yaşam hem de doğa sporlarına yönelik olan potansiyeli çok önemli bir konumda. En son yapılan ulaşım yatırımlarıyla beraber Bilecik'in zaten ulaşılabilir olan durumu daha da ileriye taşınmış oldu. Bu potansiyelleri önümüzdeki dönemlerde artık gerçek hayata ve turizm değerleri olarak ilin ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Bu anlamda da hem genel tanıtımla hem de noktasal tanıtımla ilin bilinirliğini arttırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Bilecik'e gelecek olan misafirler için de eksik kısımlarımızı tamamlıyoruz. Acentelere, turizm şirketlerine tanıtmaktan sa Bilecik'i tanıtacak olan sizlere şehrimizi göstermenin daha önemli olduğunu düşündük ve böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Bilecik'i yerinde görmeniz, anlamanız bizim için oldukça önemli. Biz bu geziden sonra da sizlerle iletişim halinde olacağız. Sizlerde bizlere objektif eleştirilerinizi söylerseniz bizde eksiklerimizi görüp, geliştirmek adına çalışırız. İnşallah önümüzdeki dönemlerde sizleri buralarda misafir gruplarıyla birlikte görmek isteriz" dedi.

"DİRİLİŞ DİZİSİ, ŞEHRİN TANITILMASI, İLGİ ODAĞI OLMASI NOKTASINDA DA CİDDİ GELİŞMELERE YOL AÇIYOR"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, Bilecik'i, taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, diriliş, kuruluş ve kurtuluş beşiği Şeyh Edebali diyarı, Osmanlı toprağı, Ertuğrul Sancağı olarak tarif etti. Bilecik'in etrafının büyük şehirlerle dolup taştığını belirten Yağcı, şöyle devam etti:

"Biz farklılıkları çıkaracak bir sistemi ortaya koyarak Bilecik gibi büyümeli, Bilecik gibi gelişmeli, geçmişiyle övünen geleceğine emin adımlarla basan bir marka şehri oluşturmak amacındayız. Şehrimizin alt yapılarını yaptık şimdi bugünlerde artık tanıtım dönemindeyiz. Birçok şeyimiz var fakat birçok eksiğimiz olduğunu da biliyoruz. Bu birçok şeyin arz talep ilişkisiyle de ilgisi var. Talep edildikçe arz edilecek. Önceden çok otel yokken, şimdilerde bu turlar gelmeye başladıkça girişimciler otel yapma fikri içine girip bizlere geliyorlar. Bu dönem özellikle TRT'nin güzel çalışmalarıyla, tarihimize önem vermeleriyle, Diriliş dizisiyle şehrin tanıtılması, ilgi odağı olması noktasında da ciddi gelişmelere yol açıyor. Tabi şehrimizi en iyi tanıtacak olan sizlersiniz. Burada canlı şekilde görüp, dinleyip şehirlerinize gittiğinizde programlar, projeler yapacaksınız. Bizler buradayız. Burası Atamızın, dedemizin toprağı bu toprağın sahibi hepimiziz. Ben bu topraklara aitim bu toprakların güzelliklerini görmek istiyorum diyen herkes başımızın tacıdır. Umarız buradan bir gider, bin dönersiniz."

"ERTUĞRUL GAZİ'Yİ DEDE BİLEN, ŞEYH EDEBALİ'Yİ BÜYÜK BİLEN KİM VARSA BU TOPRAKLARDA MİRAS HAKKI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Son olarak konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir de, Bilecik için çok önemli olan faaliyetler zincirinin bir halkası olarak rehberlerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu kaydetti. Nayir, "Masanın bu tarafında merkezi yönetim var. Belediye ve İl Özel İdare olarak yerel yönetim var. Sivil toplum kuruluşlarını temsil eden Ticaret ve Sanayi Odamız var. Bizler aynı zamandan BEBKA Yönetim Kurulu'nun da üyeleriyiz. Bilecik için yapılacak şeylerde biz bu 4 kişi gücümüzü birleştirerek daha etkili olmaya çalışıyoruz. Tarihi, kültürel, doğal olarak büyük zenginliklerimiz var. Ve bunları tanıtmak konusunda büyük eksiklerimiz olduğunu fark ettik. Bizler her birinizi Bilecikli olarak buradan göndermek amacındayız. Tarihimiz ortak, atalarımız ortak, Ertuğrul Gazi'yi dede bilen, Şeyh Edebali'yi büyük bilen kim varsa bu topraklarda miras hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bundan 15-20 yıl önce Çanakkale nasıl sönük bir mekan iken şimdi nasıl bir cazibe haline geldi. burası da o kadar tarihi değerlere sahip belki daha fazlası. Tanıtıldığı takdirde sadece bizler değil, ülkemizin tamamı istifade edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 45 kişilik rehber grubuna Bilecik'e özgü hediyeler verilirken, heyet ile protokol üyeleri hep birlikte Pelitözü Göleti önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Turizmciler Bilecik’te Buluştu

Turizmciler Bilecik’te Buluştu

Turizmciler Bilecik’te Buluştu

Turizmciler Bilecik’te Buluştu

Turizmciler Bilecik’te Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim