• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Turizmci ülkede önce güvenlik istiyor

Turizmci ülkede önce güvenlik istiyor
Richmond International Genel Koordinatörü Ümit Yaşar Atalay, 2015'in ortasından bu yana turizmdeki problemlerden en önemlisinin güvenlik olduğunu söyledi.

Richmond International Genel Koordinatörü Ümit Yaşar Atalay, 2015'in ortasından bu yana turizmdeki problemlerden en önemlisinin güvenlik olduğunu söyledi. Atalay, Denizli'nin Karahayıt bölgesinde bulunan Richmond Pamukkale Thermal'in yenilenmesi ve beş yıldızlı turizm tesisi statüsüne ulaşması dolayısıyla Genel Müdür İsmail Aksoy'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Atalay, 10 milyon TL'lik yatırımla oteli baştan sona yenileyerek, Denizli ve Türkiye turizmine kazandırdıklarını ifade etti. Atalay, "Grup olarak Denizli'nin potansiyelini biliyoruz. 2016 yılında da turizm sektörü bir yavaşlama yaşayacaktır ancak biz Denizli'ye yatırım yapmayı sürdüreceğiz." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, turizmi canlandırmak için açıkladığı eylem planını da değerlendiren Ümit Yaşar Atalay, özellikle 2015'in ortasından 2016'ya kadar turizm anlamında çok ciddi problemler olduğunu ifade etti. Atalay, "Ortada olan şeyi kaçınılmaz kılmamak lazım. Şu an Rus pazarından, özellikle charterlere yasak var. Dolayısıyla o pazardan gelişler minimum seviyeye indi. Çin pazarında, Uzakdoğu'da bölgenin güvenli olmasıyla ilgili çok ciddi problemler var. Dolayısıyla Avrupa pazarında olsun, diğer pazarlar olsun Türkiye turizminde düşüş var. Bu anlamda tabii bu paketler çok önemli. Makro seviyede bir paket. Onun mikro seviyesinde arkasının geleceğine kesinlikle inanıyorum ama bunun yanında buradaki en önemli unsur, bunlar tabii ki sektörün nefes almasını sağlayacaktır." diye konuştu.

Ülkede güvenlik probleminin çok önemli olduğunu belirten Atalay, "En önemli şey ülkenin güvenliği, istikrarlı olmasıdır. Bu olduğu sürece zaten bizden çok kolay vazgeçilmeyecek. Her şeyi karamsar söylemenin anlamı yok, çünkü Türkiye'de çok ciddi, çok kolay rekabet edilmeyecek tesisler var. Ben kesinlikle Türkiye'nin oyuncu olarak olmadığı dünya turizminde, bir sektörde bunu kaldırabilecek seviyede olduğuna inanmıyorum, ne Yunanistan'ın ne İspanya'nın. Bizde özellikle Antalya ve Ege'deki her şey dahil tesisler, bu işi çok üst seviyede yapıyor. Çok büyük kapasitelerle yapıyor. Bugün özellikle Rus turizmi yaz sezonu sürecinde en ufak bir pozitif süreç düzelmesinin, zaten son dakika almaya alışık olan Rus turistleri bizim ülkemize çekeceğimize inanıyoruz. Şu an Türkiye'ye en çok turist getiren Almanya pazarı, ikinci sırada Rusya, İngiltere ve Avrupa pazarında belli düşüş var. Bu kaçınılmaz. Bu güvenlik sorunlarının hallolduğu anda Türkiye çok kolay vazgeçilecek bir destinasyon değildir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. Güvenliğin bütün dünyada etkili olduğunu vurgulayan Atalay, "Bugün güvenliğinizin olmadığı veya böyle hissettiğiniz ülkede bulunmak istemeyecektir tatil anlamında. Yanlış değerlendirmeyin, bizim ülkemiz güvenli, olan şeyler çevremizde oluyor. Bireysel olan birkaç şeyler onlar. Tabii ki çok üzücü, hepimizi çok derinden yaraladı." şeklinde konuştu.Cihan

Turizmci ülkede önce güvenlik istiyor

Turizmci ülkede önce güvenlik istiyor

Turizmci ülkede önce güvenlik istiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim