• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Turizmci, kalifiye eleman bulamamaktan şikayetçi

Turizmci, kalifiye eleman bulamamaktan şikayetçi
Turizmde belirsizlik ve endişeli bekleyiş sektörde kalifiye elaman bulmayı zorlaştırıyor.

Turizmde belirsizlik ve endişeli bekleyiş sektörde kalifiye elaman bulmayı zorlaştırıyor. Yılda 11 milyon yabancı ve 3 milyon yerli turist ağırlayan, turizm sezonu 6,5 ay olan Antalya'da Rusya krizi ile bu sürenin 5 aya düşeceği korkusu söz konusu.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama sonrası 12 Alman turistin hayatını kaybetmesi ve Kasım ayındaki Rusya krizi sonrası

turizmdeki belirsiz ve endişeli bekleyişin sektöre kalifiye elaman bulmayı zorlaştırdığını söyledi.

Antalya'da deniz, kum ve güneş turizminin 6,5 ayla sınırlı olmasının her yıl sezon öncesi sektörde başta "turiste ilk elden hizmet edecek" elaman bulmada zorluk çekildiğinin altını çizen Aydoğan, "Bir genç bir yılın yarısını işsiz geçirince turizm sektöründe gelecek görmemeye itiyor. Bu da en fazla turizm sezonu öncesi otellerin sektörde kalifiye elaman bulmasını zorlaştırıyor. Zorlaşan hayat şartlarında hiç kimse 6 ay turizm sektöründe çalışıp kışın işsiz kalmayı istemiyor. Rusya kriziyle birlikte bölgedeki turist azlığı turizmdeki 6,5 aylık aktif süreyi 5 aya inme korkusu turizmcinin elaman bulmasını sıkıntısı yaşatıyor. Turizmdeki belirsizlikler, kalifiye elaman bulma yanı sıra 40 yakın iş kolunu da zorda bıraktı. " diye konuştu.

Uçak krizi sonrası Antalya'da Rus turizminin sıfırlandığını belirten Aydoğan, halihazırda en güçlü pazarın Almanya olduğunu dile getirdi.

Sultanahmet Meydanı patlamasında 12 Alman turistin hayatını kaybetmesinin Türk ve Antalya turizminin olmazsa olmazı olan Alman turistleri korkuttuğunu vurgulayan Aydoğan, "Rusya pazarı sıfırlanmış durumda. Alman pazarında da geçen yıla göre yüzde 15'lik bir düşüş var. Sezon öncesi oluşan belirsizlik turizmciyi endişeye sevk etti. Turizmde son 10 yılın en büyük endişeli bekleyici ve karamsarlığı var. Sürdürülebilir turizmde endişeli bekleyiş ve karamsar tabloya yer yoktur. Umudumuz son dakika satışlarına bağlı." dedi.

TİSOYAB Başkanı Aydoğan, aktif turizm sezonunda Antalya bölgesinde 250 bin, Manavagt'ta ise 60 bin turizm çalışanının bulunduğunu kaydetti.Cihan

Turizmci, kalifiye eleman bulamamaktan şikayetçi

Turizmci, kalifiye eleman bulamamaktan şikayetçi

Turizmci, kalifiye eleman bulamamaktan şikayetçi

Turizmci, kalifiye eleman bulamamaktan şikayetçi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim