• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Turizm Yazarları Kayseri’de Buluştu

Turizm Yazarları Kayseri’de Buluştu
Türkiye'nin en önemli günlük gazeteleri, gezi siteleri ve dergilerinden 27 turizm yazarı Kayseri'ye geldi.

Türkiye'nin en önemli günlük gazeteleri, gezi siteleri ve dergilerinden 27 turizm yazarı Kayseri'ye geldi. Turizm yazarlarına Kayseri'yi anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin huzurlu, sakin ve sürekli gelişen bir şehir olduğunu belirtti.

Turizm Yazarları Kayseri Buluşması çerçevesinde Kayseri'ye gelen 27 gazeteci, Erciyes, Selçuklu Müzesi, Kapalı Çarşı, Kayseri Mahallesi gibi Kayseri'nin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Turizm gazetecileri ile yemekte buluşarak Kayseri'yi anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin düzgün ve planlı gelişen, huzurlu ve sakin bir şehir olduğunu söyledi. Kayseri'de var olan huzurun insanların yüzlerine yansıdığını ve Kayseri insanının misafirperver olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi olarak Kayseri'yi layık olduğu yere getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Kayseri'deki bazı turistik değerlerden de bahseden Başkan Çelik, "Erciyes bizim en önemli değerimiz. Bir yerel yönetimin yaptığı en büyük kış sporları merkezini yaptık. Alt yapı, üst yapı, günübirlik tesisler, konaklama tesisleri, pistler ve mekanik tesislerin hepsi üst seviyede tesisler. Biz Erciyes'i tek başına turizmin hizmetine sunmuyoruz. Kayseri aynı zamanda 6 bin yıllık tarihi bulunan bir şehir. Cumhuriyet meydanında etrafınızda dönseniz Romalılardan kalma mezar, Bizans'tan kalma kale, Selçuklulardan kalma medrese, Osmanlılardan kalma cami ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerle beş ayrı medeniyeti ve 6 bin yıllık tarihin özetini görebilirsiniz. Kayseri turizmini üç ana ayağın üzerine oturtuyoruz. Erciyes, Kayseri'deki tarihi ve kültürel yapılar ile Kapadokya. Dolayısıyla buraya gelen turistlerin günlerce sıkılmadan kalacakları bir destinasyon sunuyoruz. Sizlerden beklentimiz Kayseri'de gördüğünüz özellikleri anlatmanız. Önümüzdeki yıllarda tekrar geldiğinizde Kayseri'nin gelişmesini sürdürdüğünü göreceksiniz. Kayseri, sürekli gelişen bir şehir" dedi.

Geziye katılan Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal da günün anısına Başkan Çelik'e hediye takdim etti.

Turizm Yazarları Kayseri’de Buluştu

Turizm Yazarları Kayseri’de Buluştu

Turizm Yazarları Kayseri’de Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim