• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Turizm Sektörü’nün Teknik Müdürleri Eğitimden Geçti

Turizm Sektörü’nün Teknik Müdürleri Eğitimden Geçti
Türk turizminin en önemli merkezlerinin başında gelen Aydın ve Ege'de faaliyet gösteren turizm firmalarıda görev yapan Teknik Müdürler eğitime alındı.

Türk turizminin en önemli merkezlerinin başında gelen Aydın ve Ege'de faaliyet gösteren turizm firmalarıda görev yapan Teknik Müdürler eğitime alındı. Adnan Menderes Üniversitesi'nde gerçekleştirilen eğitime Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren çeşitli turizm firmalarının teknik müdürleri katıldı. Sabahtan akşama kadar devam eden eğitim toplantısının ilkinde enerji verimliliği ve çevre konuları detaylı olarak işlendi.

AİSYEM (Aydın İli Strateji Geliştirme ve Yenilik Merkezi) ile Ayvere Çevre Danışmanlık Firması işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim programına Aydın Kuşadası, Didim, Muğla Marmaris, Bodrum, İzmir Çeşme ve Özdere gibi bölgedeki önemli turizm merkezlerinde bulunan işletmelerin teknik müdürlerinden oluşan 60 kişilik heyet katıldı.

Programın Ege Teknik Müdürler Derneğinin talebi ile Ayvera tarafından, Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) bünyesinde gerçekleştirildiği ve oldukça verimli geçtiğini belirten Çevre Mühendisi Nilgün Böcekli, ilki gerçekleştirilen "Turizimde İnovasyon -Turizm Sektöründe Teknik Müdürlükte Süreçlerin İyileştirilmesi "eğitimi kapsamında öncelikle; Enerji verimliliği, Yenilenebilir enerji sistemleri, Sürdürülebilirlik, Kalite yönetimi ve vizyon konularında eğitimlerin verildiğini söyledi.

Program hakkında bilgi veren Çevre Mühendisi Nilgün Böcekli, "Türk ekonomisinin en önemli dallarından biri olan turizmde yarış her geçen gün artmaktadır. Bir yandan hizmet kalitesinin arttırılması gerekirken diğer yandan da giderlerin kontrol edilmesi sektörün olmazsa olmazıdır. Bu doğrultuda enerji verimliliğinden tutun da atıkların geri kazanılmasına kadar hem şirketin hem de çevrenin korunması yarınlarımız için çok önemlidir. Bu nedenle sürdürülebilirlik felsefesi kapsamında tüm işletmeler hem enerji kullanımında hem de çevreye karşı duyarlı olmalıdır. Eğitimde bu konuları detaylı olarak işledik. Önümüzdeki dönelerde sertifikalı seminerlerle turizmin sıkıntılarını çözmeye çalışacağız" dedi.

AİSYEM Müdürü Prof. dr. Didem Evci Kiraz ise AİSYEM olarak tüm sektörlerin sıkıntılarının çözümü ve devamı konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek özellikle bacasız sanayi olarak adlandırılan Turizm Sektörü'nün gelişmesi için el birliği ile çalışılması gerektiğini kaydetti.

Turizm Sektörü’nün Teknik Müdürleri Eğitimden Geçti

Turizm Sektörü’nün Teknik Müdürleri Eğitimden Geçti

Turizm Sektörü’nün Teknik Müdürleri Eğitimden Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim