• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Turizm sektörü için örnek güç birliği

Turizm sektörü için örnek güç birliği
İzmir'in önemli aktörleri, kent turizminde etkin bir hamle için İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı (İZTAV) çatısı altında güç birliği oluşturdu.

İzmir'in önemli aktörleri, kent turizminde etkin bir hamle için İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı (İZTAV) çatısı altında güç birliği oluşturdu. Vakıf başkanlığına seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun davetiyle 100'e yakın kurum ve kuruluş İZTAV'a üye oldu.

İzmir'in turizm potansiyelini arttırmak, turistik değerlerini korumak ve geliştirmek, İzmir'i ulusal-uluslararası düzeyde tanıtmak ve kongre turizmini geliştirmek amacıyla 2000 yılında kurulan İZTAV'a 100'e yakın kurum ve kuruluş üyelik başvurusunda bulundu.

İZTAV Genel Kurulu'nda konuşan Aziz Kocaoğlu, "Gerekli kaynağı oluşturup acilen İzmir'in tanıtımına başlayacağız. İşçisinden sanayicisine, bürokratına varıncaya kadar bir refleks, bir yaşam biçimi olarak herkesin İzmir'in tanıtımına, kalkınmasına katkı koyması gerekir." dedi.

Kentte turizmi canlandırmak ve ivme kazandırmak için yapacaklarını öncelik sırasına koyacaklarını ve bunları yaparken eksiklikleri görüp hızla telafi etmeye çalışacaklarını söyleyen Kocaoğlu, "Hatalarımızdan arınarak, yeni yol ve yöntemler bularak devam edeceğiz. Ben başaracağımıza inanıyorum. Yeter ki birbirimize destek olalım." şeklinde konuştu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ise "Turizme bugünden itibaren yeni bir ruh gelecek." dedi. Demirtaş, hayallerinin "turizme gönül veren herkesin İZTAV bünyesinde buluşması" olduğunu kaydetti.

Ege Turizm İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ise İzmir'in bir marka şehri olarak kendisini tanıtmaya başlamasıyla kente bir güven geldiğini açıkladı. Günümüzde artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını aktaran İşler, şunları söyledi: "Örneğin İtalya ile İspanya değil, Venedik ile Barcelona artık yarışıyor. İzmir'de bu yarışta yer almalı ve bunun için ortak sinerji yaratmalıyız. Bugün bunun başlangıcı olacak. Bugün benim için son derece önem arz eden bir toplantı yaşıyoruz. Sanmasınlar ki yıkıldık; sanmasınlar ki çöktük. Biz başka bir bahara uyanmak için yaprak döktük sadece. Bugün burada tekrar diriliyoruz. İzmir çok büyük bir değer ve elbirliği ile bunu başarabilir. Biz biriz, bütünüz ve hak ettiğimiz yeri alacağız."

ÇEŞTOB (Çeşme Turistik Otelciler Birliği) Başkan Vekili Yakup Demir de "Tanıtım için milyonlara değil sinerjiye, birlikteliğe ihtiyaç var. Artık bizler ayrı ayrı stantlarda değil birlikte İzmir şemsiyesi altında buluşmamız gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir'i "deniz tarafından" da tanıtmak gerektiğinin altını çizerek, "Bölgedeki en önemli marinalardan 4 tanesi İzmir'dedir. Marinaları tanıtmak zorundayız. Bir marinadan gelen turist kruvaziyerin 4 katı para bırakıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli destekler veriyor. Karaburun'da 9 Eylül ve Alaybey gemisi dalış turizmine önemli bir ivme kazandıracak." dedi.

YENİ YÖNETİM

İZTAV'ın bir yıllık yeni yönetim kurulu şöyle belirlendi: Yönetim Kurulu Başkanı; İZFAŞ Adına Aziz Kocaoğlu, Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Hilton İzmir, TÜRSAB, İZFAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği, Ege Turizm Derneği, Swissotel, Viltur.Cihan

Turizm sektörü için örnek güç birliği

Turizm sektörü için örnek güç birliği

Turizm sektörü için örnek güç birliği

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim