• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Turizm Öğrencileri Yörüklerle Buluştu

Turizm Öğrencileri Yörüklerle Buluştu
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve dernek üyeleri ile Yörük kültürü...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve dernek üyeleri ile Yörük kültürü ve yaşamı konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Fakülte binasında gerçekleşen buluşmada turizmin bir ayağının kültür turizmi olduğu açıklanırken, öğrenciler 28-29 Mayıs tarihlerinde yapılacak Yörük Türkmen Şenliği'ne davet edildi.

Muğla Yörük Obaları Derneği ile turizm öğrencilerinin buluşmasında konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını söyledi. Turizmin önemli ayaklarından birisinin kültür turizmi olduğunu belirten Dekan Bahar, "Dünyadaki tüm ülkeler kendi kültürlerini tanıtabilmek adına değişik etkinlikler düzenliyor. Hollandalılar çiçek festivali, İspanyollar yumurta ve domates festivali gibi her toplum kendine göre kültürlerini tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için etkinlikler düzenliyor. Ne yazık ki biz kendi kültürümüzü kendi çocuklarımıza aktaramıyoruz. Geçmişimizi bilmiyoruz, kültürümüzü tanımıyoruz. Bilmediğimiz için de geleceğe aktarma noktasında sıkıntılarımız var. Bizim Anadolu olarak çok zengin bir kültürümüz, çok zengin bir tarihimiz var. Sahip olanı sürdürmek, sizin ve bizim asli vazifemiz. Türkler olarak en büyük zenginliğimiz ve mutluluğumuz bu tarihimiz ve kültürümüz" dedi.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, dernek faaliyetleri hakkında hazırlanan gösterinin ardından derneğin çalışmaları ve amaçları hakkında bilgi verdi. Akcan, "Her yıl bir önceki yıla biraz daha artı değer katarak sürdürdüğümüz bir şenliğimiz var. Bu yıl bu şenliğimiz 28-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Buradaki amacımız birlik, beraberlik ve tanışma. Bizim tek gayemiz var. Vatan, bayrak, toprak. Yörük anlam olarak yürüyen demek, göç eden demek. Orta Asya'dan başlayan bir yolculuk var. Bu yolculuk esnasında herkes kendisine yeni topraklar ve yaşam alanları seçmiş. Türkiye'nin nüfusu 80 milyon, fakat biz Türk Cumhuriyetleri ile nüfusu 400 milyona yaklaşan çok büyük bir aileyiz" dedi.

Turizmin bir ayağının da kültür turizmi olduğunu belirten Akcan, "Muğla Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri arasında ilk üç il arasında yer alıyor. Dünyaca ünlü Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi ilçelerimiz var. Turisti sadece deniz kum ve güneş ile hapsetmemek lazım. Bizim çok zengin bir kültürümüz var. Bu zenginliğin tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması gibi bir misyonu sizler ve bizler yüklendik. Kültürümüzü tanıyın, bu zenginliği keşfedin ve gelen yabancı misafirlerimize Türk kültürünü doğru anlatın" dedi.

Programda Yörüklerin günlük yaşantıda kullandıkları eşyalar ve giydikleri elbiseleri de tanıtılırken, öğrenciler tarafından yöneltilen sorular Dernek Başkanı tarafından cevaplandırıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan'a katılımı nedeniyle plâket verdi.

Turizm Öğrencileri Yörüklerle Buluştu

Turizm Öğrencileri Yörüklerle Buluştu

Turizm Öğrencileri Yörüklerle Buluştu

Turizm Öğrencileri Yörüklerle Buluştu

Turizm Öğrencileri Yörüklerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim